Agim Tahiri ρώτησε πριν 7 έτη

Έχω το Turbo-x Atlas 3 Full Tower και έχω ένα πρόβλημα με τους σκληρούς δίσκους. Το κουτί έχει εξωτερική υποδοχή για σκληρό δίσκο και αρκετές εσωτερικά! Έχω ήδη μέσα ένα SSD 110Gb όπου έχω τα windows και ένα HDD 1Tb. Το πρώτο το αναγνωρίζει κανονικά σαν "Τοπικός δίσκος C" και το δεύτερο ως "Νέος τόμος E".  Όταν βάζω εσωτερικά ένα δίσκο HDD 500Gb, ο οποίος έχει ήδη αρχεία μέσα, το αναγνωρίζει ως εξωτερικώς δίσκος και εμφανίζετε σαν αφαιρούμενο μέσο το οποίο μετά από λίγο ή, όταν θέλω να το εξερευνήσω το εξαφανίζει κάνοντας το γνωστό ήχο της αποσύνδεσης! Όταν το ίδιο δίσκο το βάζω στη εξωτερική υποδοχή του κουτιού, το αναγνωρίζει σαν "Τοπικός δίσκος" με ένα τυχαίο γραμμα G ή H! Έχω δοκιμάσει όλες τις υποδοχές εσωτερικά με το ίδιο αποτέλεσμα και σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση  στο Bios ή κάτι άλλο που μου ξεφεύγει που έχει αντιστρέψει τις εσωτερικές υποδοχές με την εξωτερική! Αν έχετε καμιά ιδέα το τι μπορεί να φταίει θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ!
 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, όταν εννοείς εξωτερική υποδοχή εννοείς ότι τον συνδέεις μέσω usb? Και τότε δουλεύει κανονικά χωρίς αποσυνδέσεις?

Agim Tahiri απάντησε πριν 7 έτη

Η εξωτερική υποδοχή είναι ιδικό για σκληρό σε αυτό το κουτί μαζί με πλίθος άλλων υποδοχών. Δλδ το συνδέεις όπως το κάνεις και εσωτερικά: "Γυμνός" ο σκληρός και με τα δυο καλώδια που το βάζεις και εσωτερικά. Και ναι, δουλεύει κανονικά στην εξωτερική υποδοχή. Απλά δεν είναι βολικό να έχω ένα σκληρό γυμνό πάνω στο πύργο και θα με βόλευε πολύ να το έχω σαν κανονικό τόμο μέσα στο pc αφού έχει χώρο για 3 ακόμα σκληρούς, συν που έχει μερικά αρχεία τα οποία τα χειρίζομαι συχνά...

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Φίλε μου μήπως σου έδωσαν ειδικό λογισμικό μαζί με τον πύργο? Ρίξε μία ματιά στις ρυθμίσεις του Bios, μήπως και έχει κάτι σχετικό. Σε άλλη περίπτωση καλύτερα να απευθυνθείς στο plaisio και να τους αναφέρεις το πρόβλημα σου - μπορεί έτσι να είναι κατασκευαστικό το θέμα.

Agim Tahiri απάντησε πριν 7 έτη

Ok. Ευχαριστώ Γιώργος!