Effie M. ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα!

Κατέβασα το Hitman Pro (γιατί υποψιάζομαι ότι έχω κάποιο κακόβουλο λογισμικό το οποίο δε το βρίσκει το malwarebytes και το avast) έχει κάνει έλεγχο και βρήκε κάποια μολυσμένα αρχεία, μόλις πάω να πατήσω στο κουμπί "Επόμενο", μου λέει ότι πρέπει να βάλω τον κωδικό αγοράς του προϊόντος ή να βάλω το e-mail μου για δωρεάν χρήση 30 ημερών. 

Τι πρέπει να κάνω ώστε να απομακρυνθούν οι απειλές που βρήκε το Hitman Pro;

Eυχαριστώ!

3 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Γειά !! Προτείνω να κατεβάσεις και να τρέξεις και τα portable προγράμματα εδώ.
https://www.pcsteps.gr/105800-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%8E%CE%BD-malware-usb/
Στις "επεκτάσεις"του browser ,στη Διαχείριση Εργασιών των windows και στον Πίνακα Ελέγχου ,υπάρχει κάτι ύποπτο ? Μπορείς να πεις το όνομα του ιού/malware να ψάξω στο google ?
Σε μία άλλη ερώτηση,τα αποτελέσματα του HitmanPro,αποδείχθηκε πως πρόκειτο για false positive. Δε ξέρω αν παίζει πάλι τέτοια περίπτωση.

Effie M. απάντησε πριν 7 έτη

Στο λάπτοπ μου έχω το Avast! Antivirus και το Malware Bytes. Έχω κάνει αρκετές φορές scan με το Malware bytes, αλλά δε βρίσκει κάτι τώρα (όταν υπάρχει κάτι το εντοπίζει), αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που ξεφεύγει από το Malware Bytes.

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που μπορώ να κάνω έλεγχο (1 φορά έστω, δίχως να κάνω install) χωρίς να υπάρχει κάποια διένεξη με το Avast και το Malware Bytes;

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Το malwarebytes είναι από τα καλύτερα προγράμματα,είναι η αλήθεια. Εφ όσον δοκίμασες τα προγράμματα στο άρθρο και για τον α ή β λόγο δεν είχες αποτέλεσμα,προτείνω να κάνεις σύμφωνα με εδώ. Κι ας μπαίνεις κανονικά στα Windows,δεν πειράζει.
https://www.pcsteps.gr/139454-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-rescue-cd-usb/
Στην τελική ,θα κάνεις ένα format. Αν έλεγες τί malware είναι ή μια φωτό με τα αποτελέσματα που δείχνει το HitmanPro,θα βοηθούσε να βρω τί παίζει.
Υπάρχουν επίσης και κακόβουλοι browsers(browser hijacker).Σε τέτοιες περιπτώσεις απεγκαθιστάς τον Browser και τον κατεβάζεις και τον εγκαθιστάς εκ νέου. Αν είναι να κάνεις format,δες εδώ.
https://www.pcsteps.gr/448-format-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-windows-7-windows-8/