andreas asd ρώτησε πριν 7 έτη

γεια σας, εχω ote vdsl και για ρουτερ ενα speedport w724v και θα ηθελα να κανω 2 δικτυα , ενα 2.4ghz για κινητα και ταμπλετ και ενα 5ghz για το pc. αυτο ειναι το μενου του ρουτερ που αφορα το προβλημα μου (http://prntscr.com/ggyzta) . εχω φτιαξει 2 ssid αλλα οτι αλλαγη κανω στο ενα γινονται και στο αλλο,θελω η μια να ειναι στα 2,4 και η αλλη στα 5 ,στο τελος και οι 2 ειναι στην ιδια συχνοτητα. τι μπορω να κανω χωρις να χρειαζεται να αλλαξω ρουτερ ?

8 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αντρέα, δυστυχώς δεν έχω στη διάθεση μου το router για να κάνω δοκιμές. Εδώ μπορείς να βρεις τις οδηγίες του. Εάν και πάλι δεν βγάλεις άκρη δοκίμασε να καλέσεις στην τεχνική υποστήριξη του OTE, αυτοί λογικά θα ξέρουν να σε καθογήσουν.

andreas asd απάντησε πριν 7 έτη

πηρα τον οτε αλλα και παλι δεν εβγαλα ακρη, αυτο που θελω το υποστηριζει καποιο ρουτερ γενικοτερα σηλαδη να εκπεμπει ταυτοχρονα και σε 2,4 και σε 5 ghz  ?

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Απ οτι γνωρίζω δεν μπορεί να γινει αυτό που θες δηλαδή η ταυτόχρονη εκπομπή σε 2 διαφορετικές συχνότητες από κανένα router. Μπορείς όμως να βρεις λύση με ένα access point που θα συνδεθεί σε μια lan του router και θα σου εκπέμπει ασύρματα δίκτυο στην συχνότητα που θες. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ανδρέα το πιο πιθανό είναι να μην έχει αυτή τη δυνατότητα. Συνήθως ο πάροχος δεν δίνει συσκευές με τέτοια χαρακτηριστικά..

andreas asd απάντησε πριν 7 έτη

υπαρχει καποιο αντικειμενο στην αγορα που κανει αυτο που θελω?

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Aνδρέα εχω απαντήσει στο προηγούμενο μηνυμά μου, χρειάζεσαι ένα access point. Ψαξε λίγο στο google γιατί δεν επιτρέπεται να βάλω λινκ εγω. Απ ότι είδα εχει ορισμένα μοντέλα με επιλογή εκπομπής σε 2,4 η 5ghz.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

@dimitris Πολλά dual band router εκπέμπουν και στις δύο συχνότητες ταυτόχρονα, δεν έχω ιδέα που στηρίζεις την άποψή σου. Φυσικά δεν μιλάμε για τα ξεφτιλισμένα μοντέλα που δίνουν οι πάροχοι.

Ανδρέα, υπάρχει ένας και μοναδικός λόγος να φτιάξεις δύο ανεξάρτητα δίκτυα, και αυτός είναι αν θέλεις να έχεις ένα ξεχωριστό δίκτυο για επισκέπτες που να μην έχουν πρόσβαση στο προσωπικό σου δίκτυο, με διαφορετικό όνομα και κωδικό.
Για να το κάνεις αυτό, δεν παίζει κανένα ρόλο η συχνότητα. Υπάρχουν καλά router και Access point στα οποία μπορείς να φτιάξεις guest δίκτυο στην ίδια συχνότητα, και θα είναι εντελώς ανεξάρτητο από το βασικό δίκτυο.
Αυτό που αναφέρεις "ενα 2.4ghz για κινητα και ταμπλετ και ενα 5ghz για το pc" δεν έχει καμία απολύτως πρακτική χρησιμότητα.
Στο DSL-3682 που ανέφερα παραπάνω μπορείς να δημιουργήσεις guest zone.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε απλά προσωπική γνώμη εξέφρασα η οποία ίσχυε παλιά. Σήμερα μετά το μηνυμα σου πράγματι που το έψαξα έχουν βγάλει router με ταυτόχρονη εκπομπή, κάτι που δεν γινόταν παλιά, γι αυτό και έδωσα αυτή την απάντηση.