Angela St ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα σας!
Εχουμε παρει στο σπιτι το ΤP-LINK TL-PA4020PKIT v1 επειδή θέλαμε να αποφύγουμε την καλωδίωση.Το θεμα μου ειναι οτι εφτιαξα ενα καλο υπολογιστη και θελω να αγορασω ενα ups να το προστατευω απο τις διακοπες ρευματος που στην επαρχια δυστηχως ειναι πολλες.
Το προβλημα μου ειναι οτι στο δωματιο που ειναι ο υπολογιστης εχει μονο μια μπριζα οπου εχω το powerline και εξυπηρετουμαι με την ηδη υπαρχων μπριζα που εχει το kit για τον υπολογιστη και την οθονη μου με ενα 2πλο πολυμπριζο πανω στο kit.
Το ερωτημα μου ειναι αν μπορω πανω σε αυτο το kit να συνδεσω το ups και στο ups να κανω τη συνδεση υπολογιστη κλπ...ή αν δεν γινεται αυτο,μπορω να συνδεσω το ups κατευθειαν στη μπριζα και το κιτ στο ups?Eπισης να πω οτι ο υπολογιστης δεν εχει wifi αρα ειναι απαραιτητη η συνδεση μεσω του kit-ethernet.
Eυχαριστω
 

13 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Angela,
Φυσικά και μπορείς να συνδέσεις το UPS στο powerline και τον υπολογιστή και την οθόνη απευθείας στο UPS. Το να βάλεις το powerline πάνω στο UPS το πιθανότερο είναι πως δεν θα λειτουργήσει.
Απλά φρόντισε να πάρεις ένα UPS με Schuko πρίζες. Μπορείς με το PSU Calculator, εκτός από την ισχύ του τροφοδοτικού να υπολογίσεις πόσα VA χρειάζεται ο υπολογιστής σου.

Πες μας πόσα VA χρειάζεσαι, και μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις, και θα σου προτείνουμε ένα αξιόπιστο UPS.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

[μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Angela St απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελος Κυρίτσης συνονόματε σε ευχαριστώ πολύ που με διαφώτισες διότι κάπου είχα διαβάσει ότι δεν πρέπει να τοποθετούμε το powerline σε πολύπριζο,άσχετα που πολλοί το κάνουν εγώ ποτέ δεν το δοκίμασα.Ότι μπορείς να βάλεις το πολύπριζο στο powerline το έχω κάνει και λειτουργεί μια χαρά,δεν είχα κάποιο θέμα.
Απλά δεν γνώριζα αν το  ups πρέπει αναγκαστικά να το τοποθετήσω απευθείας στη πρίζα για τη σωστή λειτουργία του.
Το build pc είναι ως εξης:
AMD Ryzen 5 1600
CORSAIR 1X 8GB RAM 2400HZ
ASUS STRIX GTX 1060 OC 6GB
WESTERN DIGITAL BLUE 1TB 3,5'' SATA III
ASUS PRIME B350 PLUS
Στο Calculator μου τα υπολογίζει:

Noμίζω τα υπολόγισα σωστά έβαλα και μόνιτορ κλπ. Για μελλοντικά θα πάρω έναν ssd 250 και άλλη μια 8αρα ram τα οποία ξέχασα να υπολογίσω στο Calculator.Aπλά θεώρησα στη παρούσα φάση ότι το ups είναι πιο σημαντικο.
Είμαι ανάμεσα στο Βitmore U850LCD και στο APC Back-UPS 950VA Schuko.Θα με καλύψει?
Όπως κατάλαβες διαθέτω γύρω στα 100 ευρώ.Αν μπορούσες να μου προτείνεις και εσύ κάτι άλλο θα το εκτιμούσα πολύ.
Σε ευχαριστώ και σένα  Dimitris για την απάντηση και θα ήθελα να μου πεις αν έχεις δοκιμάσει το ανάποδο,δηλαδή το  UPS στο POWERLINE μιας και από ότι κατάλαβα τα διαθέτεις.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και θα περιμένω απάντηση προτού παραγγείλω το οτιδήποτε!!! :)))
 
 

Angela St απάντησε πριν 7 έτη

Επίσης να πω οτί θέλω το υps μόνο για να έχω χρόνο να προλαβαίνωνα κλείνω τον υπολόγιστή όχι για περαιτέρω πράγματα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

To Powerline δεν λειτουργεί σε πολύπριζο *ασφαλείας*, σε απλά πολύπριζα χωρίς ασφάλεια συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα πάντως απευθείας στην πρίζα είναι η καλύτερη επιλογή.
Το UPS δεν υπάρχει λόγος να είναι απευθείας στην πρίζα, πάνω στο powerline θα είναι μια χαρά.
Στα UPS είναι πολύ λίγες οι μάρκες που είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστες. Στην Ελλάδα είναι κυρίως οι APC, CyberPower, Eaton, Emerson Network. Δεν θα εμπιστευόμουν τη Bitmore.
Το APC Back-UPS 950VA Schuko είναι πολύ καλή επιλογή.

Angela St απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελος Κυρίτσης ευχαριστώ για την βοήθεια σου.Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο.Εφόσον επιτρέπεται να συνδέσω το ups στο powerline και όχι απαραίτητα στην πρίζα απευθείας ισχυεί το ίδιο για ένα διπλό ταφ?Δηλαδή μπορούμε να συνδεουμε το ups σε ένα ταφ και όχι απευθείας στην πρίζα αν θέλουμε?

Angela St απάντησε πριν 7 έτη

Για τέτοιο ταφ εννοώ

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Angela, λογικά δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Διάβασε όμως και τις οδηγίες χρήσης του UPS μήπως και αναφέρει κάτι σχετικά με αυτό.. Επίσης έλεγξε και τα Watt που μπορεί να σηκώσει το συγκεκριμένο ταφ.

Angela St απάντησε πριν 6 έτη

Kαλησπέρα και πάλι!Τελικά Άγγελος Κυρίτσης το αγόρασα το APC Back-UPS 950VA Schuko που μου πρότεινες και εσύ.
'Eχω τοποθετήσει τον υπολογιστή-οθόνη και ηχεία.Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει όταν απενεργοποιώ τον υπολογιστή να απενεργοποιώ και το ups?
Ευχαριστώ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν χρειάζεται να απενεργοποιείς ποτέ το UPS, άφηνέ το ανοιχτό.

Στρατης Χαραλαμπης απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα στους pcsteps fans κ τους διαχειριστές. Θέλω να αγοράσω αυτό εδώ για υπολογιστή κ οθόνη. Έχει μπαταρία που αντικαθίσταται αν χαλάσει? Αν πέσει το ρεύμα κρατάει ανοιχτές τις συσκευές? 

Στρατης Χαραλαμπης απάντησε πριν 6 έτη

APC Back-UPS 950VA Schuko αυτό εδώ συγνώμη δεν το έγραψα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

@Στρατή μην μπερδεύεις με νέες ερωτήσεις, άνοιξε τη δική σου.