Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠρόβλημα: εγκατάσταση Multisim σε Ubuntu μέσω Wine
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας! Θέλω να εγκαταστήσω το Multisim σε ubuntu μέσω Wine, αλλά έχω κάποια προβλήματα. Από την βάση δεδομένων αξιολογήσεων του Wine λέει ότι πολύ καλά τρέχει η έκδοση 14.1 του Multisim σε Wine 2.5 https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=4010 Κατέβασα την Wine 2.0. Αρχικά, μου λέει να εγκαταστήσω το .NET framework και για να το κάνω αυτό πρέπει εγκατασταθεί το mono-devel. To συγκεκριμένο πρόγραμμα το εγκατέστησα ακολουθώντας τις οδηγίες από το επίσημο site. Έπειτα, πάω να τρέξω το setup τού multisim και μου λέει ότι ίσως το mono να μην είναι εγκατεστημένο. Ανοίγω το synaptic και εγκαθιστώ ό,τι πακέτο έχει να κάνει με το mono, αλλά και πάλι μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα, όταν πάω να τρέξω το setup.exe.
Για να εγκαταστήσω το .NET framework ακολούθησα και αυτό: https://askubuntu.com/questions/881435/problem-to-install-net-4-6-using-wine?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa αλλά τίποτα. 
Επίσης, για να εγκαταστήσω το Wine2.0 ακολούθησα και αυτό http://ubuntuhandbook.org/index.php/2017/01/install-wine-2-0-ubuntu-16-04-14-04-16-10/ αλλά μάλλον η έκδοση 2.0 δεν υπάρχει. Αυτή την στιγμή έχω την έκδοση 3.0.
Προσπάθησα να το εγκαταστήσω και σε Linux Mint και πάλι τα ίδια. Εκεί μου έβγαζε και άλλα παράθυρα αποτυχίας.
Γενικά, έχω δοκιμάσει Wine 1.8 και 3.0 απ' ό,τι θυμάμαι.
Τέλος, δοκίμασα να τρέξω το setup από την έκδοση 11 του Multisim. Άνοιξε μπορώ να πω, πάτησα μερικά «Επόμενο», αλλά δεν μπόρεσε να κάνει εγκατάσταση.
Μπορείτε να με βοηθήσετε; 

2 Απαντήσεις

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 6 έτη

Πρέπει να μπει ένα κουμπάκι επεξεργασίας. Έκανα ένα λαθάκι και ορίστε η διόρθωση: 
Κατέβασα την Wine 2.0. Αρχικά, μου λέει να εγκαταστήσω το .NET framework 4.6 και για να το κάνω αυτό πρέπει εγκατασταθεί το mono-devel. To συγκεκριμένο πρόγραμμα το εγκατέστησα ακολουθώντας τις οδηγίες από το επίσημο site, . Έπειτα, πάω να εγκαταστήσω το .NET framework μέσω winetricks και μου λέει ότι ίσως το mono να μην είναι εγκατεστημένο. Ανοίγω το synaptic και εγκαθιστώ ό,τι πακέτο έχει να κάνει με το mono, αλλά και πάλι μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα, όταν πάω να το εγκαταστήσω.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, πολύ πιθανό να μην γίνεται πλέον αυτό που θες. Ίσως η καλύτερη λύση είναι να στήσεις μία εικονική μηχανή και να το τρέχεις από εκεί.
https://www.pcsteps.gr/61067-virtual-machine-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE/