Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕλληνικές αντιπροσωπείες κατασκευαστικών εταιρειών
Something Wicked ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
μετά από μια πολύ άσχημη εμπειρία αναμονής για RMA μήνες λόγω του ότι το προϊόν δεν υποστηριζόταν από ελληνικό service και έπρεπε να σταλεί στο εξωτερικό με αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση αντικατάστασης, αποφάσισα να αποφεύγω να αγοράζω προϊόντα για τα οποία δεν υπάρχει εγχώριο service.
Κάθομαι και ψάχνω στο διαδίκτυο πληροφορίες για το ποιοι κατασκευαστές έχουν εγχώριο service και δεν βλέπω ξεκάθαρες απαντήσεις. Για παράδειγμα, εταιρείες όπως Corsair, Coolermaster, EVGA, Thermaltake κλπ.
Για την ακρίβεια θέλω να κάνω RMA ένα Seasonic τροφοδοτικό λόγω Coil Whine αλλά δεν γνωρίζω αν θα σταλεί στην Ελλάδα για έλεγχο ή στο εξωτερικό πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεχειμωνιάσω χωρίς υπολογιστή.
Φίλος αναγκάστηκε να κάνει RMA κάρτα γραφικών Gainward και περίμενε τέσσερις μήνες μέχρι να έρθει η αντικατάσταση ενώ την είχε αγοράσει από ελληνικό μαγαζί και η απάντηση ήταν ότι λόγω του ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα αντιπροσωπία της εταιρείας θα σταλεί στο εξωτερικό.
Για τον παραπάνω λόγο θα ήθελα να αποφύγω τέτοια προϊόντα στο μέλλον αλλά δεν μπορώ να βρω ξεκάθαρη απάντηση για το ποιες εταιρείες μπορώ να εμπιστευτώ και ποιες όχι.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζεις σίγουρα αν μια εταιρεία έχει επίσημο service στην Ελλάδα.

Πέρα από το να κοιτάξεις στο site της εταιρείας και στα site 2-3 γνωστών εισαγωγέων, δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.

Ίσως θα μπορούσες να ρωτήσεις στο κατάστημα αγοράς. Για την Seasonic δεν κατάφερα να βρω κάτι.