Stef Stef ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα ο ΟΤΕ μου έφερε αυτά τα καλώδια για σύνδεση στο ίντερνετ τι πρέπει να τα κάνω για να τα συνδέσω στο modem μου; χωρίς γραμμή τηλεφώνου με ενδιαφέρει μόνο ίντερνετ! Μπορώ να τα βάλω σε rj45 και απευθείας router/modem; ή πρέπει να κάνω πρίζα; ευχαριστώ πάρα πολύ!
Φωτογραφίες:
https://ibb.co/MGqxqqc
https://ibb.co/s5TSxp1

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, θα χρειαστείς τη βοήθεια ηλεκτρολόγου...χρειάζεσαι γραμμή τηλεφώνου για να συνδέσεις πάνω σε αυτή το router σου και όχι με το rj45..

Stef Stef απάντησε πριν 4 έτη

Μου είπαν ότι από τα 4 καλώδια (χρωματιστά) δύο από αυτά μπορούν να μπούνε σε rj11 (να βρω τον σωστό συνδυασμό) και απευθείας στο ρουτερ, δηλαδή να μην γίνει πρίζα τηλεφώνου μίας και δεν την χρειάζομαι! Τι λέτε εσείς γίνεται; ευχαριστώ! 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Λογικά ναι...

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

Τα router (συνήθως) έχουν υποδοχή RJ11 (τη μικρή) για σύνδεση με το τηλεφωνικό καλώδιο, και 4x RJ45 για σύνδεση με τα PCs.
Οπωσδήποτε μπορείς να συνδέσεις το καλώδιο του ΟΤΕ (αυτό που βγαίνει από τον τοίχο) απευθείας σε ένα βύσμα RJ11 (θα χρειαστείς βέβαια και το σχετικό εργαλείο). Αλλά δε θα επέλεγα αυτή τη λύση γιατί θα έχεις το καλώδιο να αιωρείται στον αέρα, πράγμα το οποίο είναι και αντιαισθητικό και επικίνδυνο (θα μπορούσε να τραβηχτεί και να κοπεί), δλδ όχι και τόσο σταθερό.
Θα πρότεινα να τοποθετήσεις μια εξωτερική πρίζα τηλεφώνου (χρειάζεται μόνο 2 μικρές τρύπες στον τοίχο - συγκρατείται με ούπα), κατά προτίμηση με δύο εξόδους RJ11, όπου μπορείς να συνδέσεις και τηλέφωνο στην άλλη, και να συνδέσεις την πρίζα στο router με ένα κοινό τηλεφωνικό καλώδιο. Αν δε βρίσκεις πρίζα με δύο εξόδους υπάρχουν διχάλες (βύσμα RJ11 που βγάζει δύο υποδοχές RJ11). Η εγκατάσταση είναι εξωτερικής πρίζας μάλλον είναι και ευκολότερη, και δε χρειάζεται το παραπάνω εργαλείο, αλλά τρυπάνι. Εναλλακτικά μπορείς να τοποθετήσεις θηλυκό βύσμα RJ11 στο τηλεφωνικό καλώδιο.
Δες αν πρέπει να τοποθετήσεις και φίλτρο πριν το router σου. Ορισμένοι πάροχοι (πχ πρώην Cyta) δίνουν routers που συνδέονται κατευθείαν στο τηλεφωνικό καλώδιο και βγάχουν έξοδο και τηλεφώνου, καθώς το δίκτυό τους δεν έχει κανάλι φωνής (στην περίπτωση αυτή δε χρειάζεσαι φίλτρα). Δες προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης του router σου.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

[ο σύνδεσμος αφαιρέθηκε]