Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/Tabletαγορά loptop για επαγγελματική χρηση
harrys ρώτησε πριν 3 έτη

Παιδια καλησπέρα. Σας γράφω γιατι εδώ και πολύ καιρό θέλω να πάρω ένα laptop με πολύ συγγεκριμένα χαρακτηριστικά. Ασχολούμαι με τον βιομηχανικό αυτοματισμό και το μηχάνημα το θέλω για δουλειά. Δέν θέλω gaming απαιτήσεις αλλά αυτο που ψάχνω είναι χαμηλό βάρος, φοριτότητα και αυτονομία μπατατίας. Έχω στην κατοχή μου ένα toshiba portege i5 13,3in το οποιο το έχω αναβαθμίσει όσο δεν παει. Τώρα έχει 8gb μνημη και δύο ssd απο 500 mb μιας και έχω καταργήσει το οπτικο και έχω βάλει caddy.
Ειμαι πολύ ευχαρηστημένος απο την toshiba αλλα βλέπω οτι δεν έχει επεξεργαστές 10gen. Έχει σταματησει την παραγωγή;. Βλέπω πολύ σοβαρα τα lenovo x1 αλλά με ενοχλεί πολύ που δεν μπορώ να αλλάξω μνήμη και να βαλω 32gb. Καταλήγω λοιπόν να παρω ένα toshiba με επεξεργαστή 8gen και να κάνω άμεσα αναβάθμιση σε μνήμη απο 16 σε 32gb. Eπίσης σκέφτομαι να κάνω, αν συμφαίρει και αναβάθμιση απο 500 σε 1Τ με την αγορά. Όλο αυτο το πακέτο θα μου βγει περιπου 2200euro -24% λογω του αρθρου 39 περι επιχειρήσεων. Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση; Η κάρτα γραφικων δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν τρέχω βαριά σχεδιαστικά προγράμματα. Τρέχω scada τα οποία όμως δεν έχουν τόσο μεγάλες απαιτήσεις σε γραφικά. Θα έβλεπα πολυ σοβαρά και μια εξωτερική κάρτα γραφικών μιας και όπως προανέφερα, δεν την χρειάζομαι πάντα.
Περιμένω με αγωνία τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ
Μπάμπης

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Μπάμπη και ευτυχισμένο το νέο έτος

Ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο του Toshiba που έχεις βρει; Ρωτάω γιατί η τιμή φαίνεται υψηλή για μοντέλο με επεξεργαστή 8ης γενιάς.

Τα περισσότερα ultrabooks που βλέπω σε αυτήν την τιμή έχουν ενσωματωμένη μνήμη, οπότε θα πρέπει να θυσιάσεις το μέγεθος αν θέλεις το πολύ χαμηλό βάρος.

Πολύ καλή επιλογή φαίνεται και το Lenovo ThinkPad E15 με τον i7 τελευταίας γενιάς, αλλά υποστηρίζει μόνο μέχρι 16GB RAM.

harrys απάντησε πριν 3 έτη

Γιώργο καλημέρα και ευχαριστώ γιατην άμμεση απάντηση. Το laptop είναι το TOSHIBA Laptop Portege X30-E-11F / PT282E-01H00QGE.
(αν θέλεις σου στέλνω και όλα τα χαρακτηριστικά αλλά είναι εύκολο να το βρείς)
Είναι απο ελληνικό μαγαζί και έχω συζητήσει ήδη μαζι τους για την αλλαγή της μνήμης. Δεν έχω μιλήσει για την αλλαγή του σκληρού. Μπορείς να μου πείς τι ακριβώς έχει γίνει με την toshiba; Επειδή χρησιμοποιώ ήδη toshiba έχω δει την αξιοπιστία του. Είμαι διατεθημένος όπως καταλαβαίνεις να επενδύσω κάποια αρκετά χρήματα και το πράγμα το ψάχνω καιρό. Επιμένω στην φοριτότητα και την μπαταρία γιατι το pc το έχω παντα μαζί μου!!! Και απ ότι φαίνεται ξεκινάω και πολλα ταξιδια εξωτερικό οποτέ όπος καταλαβαινεις θέλω κατι αξιόπιστο..... αλλα όχι παροχιμένο. Επάνω σε αυτή τη βάση έχεις να προτείνεις κατι εναλλακτικό? 
Ευχαριστώ πολύ και πάλι και περιμένω με αγωνία για να κάνω την πολυπόθητη αγορά!!!
Μπάμπης 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Από άποψη χαρακτηριστικών φαίνεται αρκετά καλή επιλογή.

Το έψαξα λίγο παραπάνω και είδα εδώ ότι η Toshiba από τον Άυγουστο σταμάτησε να παράγει νέα laptop και άφησε τη συγκεκριμένη αγορά. Οπότε, γι αυτό δεν βρίσκεις μοντέλα με νεότερους επεξεργαστές.

Πριν το αγοράσεις, καλό είναι να ρωτήσεις στο κατάστημα τι ισχύει με το service και την υποστήριξη τώρα που η εταιρεία δεν παράγει νέα μοντέλα.

Ο συνδυασμός του να υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης και του χαμηλού βάρους είναι σπάνιος, καθώς στα ultrabook τα πάντα ενσωματώνονται για μείωση του μεγέθους. Με βάσει αυτό, το συγκεκριμένο μοντέλο μου φαίνεται αξιόλογη επιλογή.

harrys απάντησε πριν 3 έτη

Γιώργο καλησπέρα. Ευχαριστώ και πάλι για την πολύ γρήγορη απάντηση. Θα δω με το μαγαζι τί γίνεται με το service αλλά θα κάνω μια ερώτηση και στο πλαίσιο γιατί απ οτι ξέρω τα αντιπροσωπεύει.
Όπως και να χει ευχαριστώ πολύ.