Andreas Michaelides ρώτησε πριν 1 έτος

Γεια σας 
Έχω αποφασίσει να αλλάξω την παλιά μου rtx 2060s 8gb . Την έχω τα τελευταία 3 χρόνια και θέλω το κάτι παραπάνω αν και οι τιμές είναι στα ύψη. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν με τον επεξεργαστή που έχω (i5 10600K 10ης γενιας) θα έχω κάποιο πρόβλημα αν πάω σε μια Rtx 3080 . Για οθόνη και έχω μια Auros 2k 165hz 

7 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 1 έτος

Η κάρτα σχεδόν σίγουρα θα λειτουργήσει με τον επεξεργαστή σου, αλλά ο συνδυασμός δεν είναι ο καλύτερος, διότι το σύστημά σου δε θα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της κάρτας. Για παράδειγμα, η κάρτα υποστηρίζει PCIe4.0 ενώ ο επεξεργαστής PCIe3.0. Και εκτός από την επικοινωνία τους, ο επεξεργαστής σου είναι αδύναμος για μια τέτοια κάρτα. Όπως μπορείς να δεις και στο site pc-builds.com, θα έχεις σοβαρό CPU bottleneck για 2K resolution και General Tasks. CPU bottleneck προκύπτει ακόμα και για 4K resolution και Graphic Card Intense Tasks. Οπότε δε νομίζω να είναι καλή κίνηση, εκτός κι αν τη βρεις φθηνά και σχεδιάζεις αναβάθμιση και του υπόλοιπου συστήματος μελλοντικά. Δεν ξέρω κι αν η μητρική σου υποστηρίζει πχ i7 ενδέκατης γεννιάς και PCIe4.0. Ποιά είναι, τι chipset φοράει?

Andreas Michaelides απάντησε πριν 1 έτος

Το chipset είναι Z490 . Νομίζω μόνο 10ης γενιας 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Ανδρέα! Όπως είπε και ο Χρήστος, ο συνδυασμός δεν είναι ο καλύτερος λόγω bottleneck, αλλά θα δεις σημαντικά διαφορά στις επιδόσεις. Προσωπικά δεν θα το έκανα, αν δεν σκόπευα να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή σε κοντινό διάστημα. 

Andreas Michaelides απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπερα. Δεν σκοπευω να αλλάξω και επεξεργαστη (θα χρειαστώ και powersupply για την gpu)ίσως θα ήταν καλύτερη επιλογη μια 3070 ti αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά της και πόση διάφορα θα έχω σε fps . Το pc το έχω καθαρά για gaming . 
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Πάντα το Ti μοντέλο δεν έχει μεγάλη διαφορά από το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς. Για 1440p gaming, θα σε καλύψει εξίσου. 

Andreas Michaelides απάντησε πριν 1 έτος

Η αλήθεια είναι οτι εχω μπερδευτεί λιγο με το calculator. Η μόνη αναβάθμιση που μπορω να κανω στο μέλλων σε επεξεργαστή ειναι σε ι7 10700κ σε i9 10900k και i9 10850Κ (δύσκολο να βρεις). Με όποια καρτα γραφικών και αν τους έβαλα πάνω απο την 3070ti μου βγάζει οτι ο επεξεργαστής ειναι πολυ αδύναμος. 
Θα περιμένω να βγουν και οι 4060 μπας και πέσουν και άλλο οι τιμές της 3070τι γιατί για 700-800 ευρώ δεν αξίζει . 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Τα calculators δεν είναι πάντα σωστά, οπότε δεν χρειάζεται να τα παίρνεις πάντα 100% υπόψιν. Με i7 πρόσφατης γενιάς δεν θα έχεις πολύ μεγάλο bottleneck. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η ανάλυση, καθώς σε διαφορετικές αναλύσεις γίνεται και διαφορετική χρήση της κάρτας.