Κουρτης Κουρτης ρώτησε πριν 10 έτη

Πριν περίπου 1-2 μήνες είχα ένα θέμα με τον υπολογιστή. τον πήγα σε έναν φίλο του φίλου μου και με λίγο ζόρισμα μου τον έκανε. Ύστερα επειδή είδε ότι έχω τα 7 με ρώτησε αν θέλω να βάλουμε τα 8 και του είπα εντάξει. Το πρόβλημα μου όμως είναι πως έχω μόνο 1GB RAM και 500gb σκληρό δίσκο. και μου έκανε τον χώρο μισό μισό. Αυτό που θέλω να μάθω είναι πως μπορώ και αν γίνεται να διαγράψω τα windows 7 και να έχω μόνο τα 8...

5 Απαντήσεις

Spithas s απάντησε πριν 10 έτη

Έχεις 1 gb ram?

Πιστεύω πρέπει επιγόντως να πάρεις ram.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Με 1GB RAM ούτε τα Windows 7 ούτε τα Windows 8 τρέχουν σωστά. Θέλουν τουλάχιστον 2GB, ιδανικά 4GB.

Εν πάση περιπτώσει, δες αυτόν τον οδηγό, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο αν θέλεις να διαγράψεις τα 7 αντί για τα 8.

Κουρτης Κουρτης απάντησε πριν 10 έτη

Ναι άλλα αν διαγράψω τα 7 με τον οδηγό για τα 8 ο χώρος που θα πάει θα έρθει αυτόματα στα 8; και όσο για παραπάνω ραμ επειδή έχω παλιό υπολογιστή δέχεται μόνο DDR2 η οποίοι είναι πιο παλιοί σχετικά και πιο ακριβοί οπότε για RAM ακόμα δεν γνωρίζω εκτός και αν μπορέσει και στείλει ο αδερφός μου να αγοράσω μια.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Με δεδομένο πως το partition των 8 είναι μετά των 7, θα πρέπει να μεταφερθεί όλο το partition στην αρχή του δίσκου (μια διαδικασία που θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, ιδιαίτερα σε ένα παλιό PC) για να εκμεταλλευτεί τον χώρο που απελευθερώθηκε. Εκτός αν μετατρέψεις το παλιό partition των Windows 7 σε data partition, για τα δεδομένα σου.

Πάντως, όπως το βλέπω εγώ, λιγότερος κόπος θα ήταν να σβήσεις τα πάντα και να εγκαταστήσεις Windows 8 από την αρχή.

Κουρτης Κουρτης απάντησε πριν 10 έτη

Δεν έχω το cd ton 8 και το παλικάρι που δοκίμασε να βάλει το cd για να κάνει εγκατάσταση τα 8 τα έβαλε με δικό του δίσκο (που ανοίγει για να μπει το cd σκάλωσα ξέχασα πως το λένε ;ρ )