Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣύγκριση Windows 7 Pro 64 bit με Windows 8,1 64bit
manos foukarakis ρώτησε πριν 10 έτη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
Θα ήθελα να ρωτησω για επαγγελματία λογιστή με ένα pc με AMD FX 8350 και 16 gb μνήμη και ssd 128 gb θα ειναι προτιμότερο τα Windows 7 pro 64 bit ή τα windows 8,1 64 bit ;
Θα μπορεί αργότερα αν θέλει να αναβαθμιστεί χωρις κόστος σε windows 8.1 ,αγορα windows 7 pro το Νοέμβριο 2014.Aγορα απο Eshop.gr και χτίσιμο pc απο Eshop.
Τι κερδίζεις και τι χάνεις αν δεν προχωρηςεις τώρα σε windows 8,1 pro 64 bit ;
Μάνος

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Μάνο,
Αν έχεις τα Windows 7, η υποστήριξη της Microsoft κρατάει μέχρι το 2020, οπότε και θα πρέπει μετά να αλλάξεις λειτουργικό. Για τα Windows 8.1 κρατάει μέχρι το 2022.
Τεχνικά, δεν έχουν σπουδαίες διαφορές, οπότε η πιο σημαντική παράμετρος είναι ποια windows σε βολεύουν καλύτερα. Πολλούς τους ξενίζει η νέα εμφάνιση των Windows 8 που παραπέμπει σε tablet, άλλους δεν τους ενοχλεί.
Η δυνατότητα για δωρεάν αναβάθμιση από Win 7 professional σε Win 8.1 είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένα laptop που έρχονται προεγκατεστημένα με Windows 7 (εκδόσεις OEM). Δεν ισχύει για αγορασμένες εκδόσεις των Windows (Retail).
Δεν υπάρχει πάντως λόγος να αγοράσεις professional εκδόσεις, που είναι αρκετά ακριβές. Η απλή έκδοση των Windows 8 είναι νόμιμη για χρήση σε επιχείρηση, εφόσον έχει αγοραστεί και υπάρχει η αντίστοιχη απόδειξη ή το τιμολόγιο.