Antreas Pd ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα. Έχω ένα θέμα με τον ήχο στον ένα υπολογιστή.
Όταν ακούω μουσική πχ και ανάψω το φως, όχι μόνο του δωματίου αλλά οποιοδήποτε μερικές φορές κόβετε ο ήχος από το υπολογιστή για 1'' περίπου. Άλλαξα μπριζα που έχω τον υπολογιστή, τον έβαλα πάνω σε UPS αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Τι μπορεί να φταίει?

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Τέτοια προβλήματα με το ρεύμα είναι τα χειρότερα.

Ίσως να φταίει το τροφοδοτικό, μπορεί όμως να έχει και πρόβλημα γείωσης το σπίτι. Έχει τύχει να ακουμπήσεις κάποια ηλεκτρική συσκευή και να νιώθεις λίγο ρεύμα?

Antreas Pd απάντησε πριν 9 έτη

To θέμα είναι οτι το κάνει μονο ο ένας υπολογιστής από τους 4 που εχω.. Και το κανει και οταν είμαι με windows και οταν είμαι με linux...
Oχι δεν εχω νοιώσει κάτι τετοιο με το ρεύμα.
Το κάνει μονο στον ηχο και πουθενά αλλού δεν έχω κάποιο πρόβλημα..

Kostas Vassos απάντησε πριν 9 έτη

Πιο πολύ και εγώ ερώτηση θέλω να κάνω πάνω σε αυτό που ρωτάς, και όχι τόσο να σε βοηθήσω για αρχή.

Οι ερωτήσεις που έχω να κάνω είναι:

Σε τι υπολογιστή έχεις το πρόβλημα? Desktop (με ξεχωριστά ηχεία) Laptop (με ενσωματωμένα ηχεία)

Είπες οποιοδήποτε φως, αυτό γίνεται μόνο όταν ανάβεις κάποια λάμπα μέσα - στο σπίτι ? στο δωμάτιο? - γίνεται όταν ενεργοποιείτε κάποια άλλη συσκευή εντός σπιτιού?

Επίσης άλλη μια διευκρίνηση - ανεξαρτήτως τι υπολογιστής είναι - δοκίμασες να αναιρέσεις τα ηχεία σου και να συνδέσεις τον υπολογιστή με ένα καλώδιο HDMI σε κάποια τηλεόραση ?
Ίσως κάποιος να το θεωρήσει "χαζό" αυτό (:P) αλλά δοκίμασε το μια...

Και τελευταία χαζή ερώτηση, με τι είδους λάμπες στο κάνει αυτό? Πυρακτώσεως? Νεον? Led(?)?

Antreas Pd απάντησε πριν 9 έτη

Σε deskop με ξεχωριστά ηχεία. Εχω πάνω τα logitech z5500 με σύνδεση coaxial. Στο άλλο desktop που είναι και αυτό στα ίδια ηχεία με optical και direct γιατι εχω 2 καρτες ήχου δεν κάνει τίποτα. Ναι οποιοδήποτε φως με ολως των ειδών τις λάμπες εχω δοκιμάσει. Ενω το δοκίμασα και με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και δεν κάνει τίποτα. Οταν πατάς το διακόπτη να ανάψεις το φως κανει μια στιγμιαία διακοπή ήχου.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αν δοκιμάσεις τα logitech σε άλλο υπολογιστή σου κάνει το ίδιο? Επίσης αν ανταλλάξεις κάρτες ήχου ανάμεσα στον προβληματικό υπολογιστή και έναν άλλο?