Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά κάρτας γραφικών για ultra wide οθόνη
Petros Evangelopoulos ρώτησε πριν 2 έτη

Χαίρετε. Έχω αγοράσει μία οθόνη MI Curved 34” Ultra Wide με ανάλυση 3440x1440 και μέγιστο εφικτό refresh rate 144Hz. Ο επεξεργαστής είναι νέος και δυνατός, AMD Ryzen 5 3600, και μνήμη 16GB, όμως η κάρτα γραφικών είναι παλιά και θέλω να αγοράσω νέα. Να πω ότι ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ παιχνίδια ούτε εκτελώ επαγγελματικές εργασίες που απαιτούν δυνατή κάρτα γραφικών. Απλά με ενδιαφέρει να μπορώ να δω ταινίες σε αυτή την ανάλυση. Ποια θα με συμβουλεύατε να αγοράσω; Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας! (Με έχετε συμβουλέψει ξανά προς τη σωστή κατεύθυνση.) Να σημειώσω ότι οι θύρες εισόδου της οθόνης είναι HDMI 2.0 και Display Port 1.4. Στο Youtube άκουσα ότι η DP 1.4 είναι καλύτερη από την HDMI 2.0 για να επιτευχθεί το μέγιστο refresh rate των 144Hz. Θα προτιμούσα να μη δώσω πάνω από 200 Ευρώ.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Πέτρο

Αυτήν η περίοδος είναι πολύ κακή για αγορά κάρτας γραφικών, καθώς οι τιμές είναι ακραία ανεβασμένες και δεν υπάρχει στοκ.

Πρακτικά, οποιαδήποτε μοντέρνα κάρτα μπορεί να σου δώσει έξοδο 1440p για αναπαραγωγή βίντεο.

Ο ρυθμός ανανέωσης δεν σε ενδιαφέρει στα βίντεο, καθώς έτσι κι αλλιώς οι ταινίες είναι γυρισμένες στα 24 FPS. Δεν σου προσφέρουν κάτι τα 144 Hz εκτός gaming.