Bill Mour ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, έχω αγορασμένα όλα τα κομμάτια από το build Νοεμβρίου 2020 που ανεβάσατε για απαιτητικό gaming στα 1080p με AMD Ryzen 5 3600 και Asus Prime B450M-A. Δυστυχώς προσπαθώ να βρω εδώ και τρεις μήνες κάρτα γραφικών αλλά δεν μπορώ. Αρχικά, προσπάθησα για την Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB Gaming OC αλλά δεν μπόρεσα να την παραλάβω λόγω μη διαθεσιμότητας. Τώρα μίλησα με ένα κοντινό μαγαζί και μου είπαν για την MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus OC 6gb στα 400€. Πιστεύεις πως αξίζει δεδομένου ότι ανεβαίνουν συνεχώς οι τιμές ή εχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο; Περιμένω ήδη πολύ καιρό για να ολοκληρώσω το σύστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Βασίλη

Οι τιμές έχουν ανέβει αδιανότητα υψηλά, οπότε δεν προτείνω σε καμία περίπτωση την αγορά κάρτας αυτήν την περίοδο.

Θα χρυσοπληρώσεις κάτι που σε λίγο καιρό θα έχει υπερβολικά χαμηλότερη τιμή. Δε βρίσκω λόγο να δώσεις το 1/3 της κανονικής τιμής επιπλέον.

Αν η αγορά είναι αναγκαία, τότε αναγκαστικα θα την αγοράσεις σε αυτήν την τιμή, αλλά γνωρίζεις ότι δεν είναι VFM αγορά. Πρακτικά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια VFM κάρτα.

Bill Mour απάντησε πριν 3 έτη

Θεωρείς ότι όντως σε λίγο καιρό θα πέσουν οι τιμές;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι κυβερνήσεις των χωρών που έχουν παραγωγή ή μεγάλη αγορά τέτοιων προϊόντων. Προς το παρόν η παραγωγή έχει πέσει και η ζήτηση έχει αυξηθεί, οπότε οι τιμές είναι φωτιά. Αυτήν την εβδομάδα μέχρι και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν έλλειψη σε chip και μείωσαν την παραγωγή.