Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά οθόνης Υ/Η για φωτογραφία & gaming
Dora Apostolopoulou ρώτησε πριν 5 έτη

Αγαπητοί φίλοι του Pcsteps  πάλι χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας για αγορά οθόνης.
Έχω νέο pc με τον CPU AMD RYZEN 5 2400G & μητρική  την ASROCK B450M. Θέλω να επεξεργάζομαι φωτογραφίες και βίντεο. Το παιδί μου θέλει να παίζει παιχνίδια και ζητά gaming οθόνη . Το παιδί χρησιμοποιεί περιστασιακά τον υπολογιστή που είναι κυρίως για δική μου χρήση. Μπορούν να ικανοποιηθούν και οι δύο  χρήσεις;  Έχω δει αυτές τις 2 οθόνες Dell S2419HGF & LG 24UD58-B. Θα μπορούσα  να διαθέσω ως 500€ αν αξίζει ...
Σας ευχαριστώ πολύ και καλό  Πάσχα.
Τα βίντεο είναι απόλαυση!

4 Απαντήσεις

Dora Apostolopoulou απάντησε πριν 5 έτη

Οι κριτικές χρηστών στο σάιτ αναφέρονται στην 27" ιντσών έκδοση 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αγαπητή Δώρα,
Αν ο υπολογιστής έχει μόνο τα ενσωματωμένα γραφικά του Ryzen 5, τότε θα πρέπει να περιοριστείς σε οθόνη ανάλυσης 1080p, γιατί η κάρτα γραφικών δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλότερες αναλύσεις.
Αυτή έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά για την τιμή της.

Dora Apostolopoulou απάντησε πριν 5 έτη

Άγγελε γειά σου κι ευχαριστώ για τον χρόνο σου
Η αγορά μιας καλής κάρτας γραφικών για το παραπάνω pc είναι στα άμεσα σχέδια μου. Μήπως μπορείς να μου προτείνεις οθόνη και κάρτα γραφικών που να οδηγήσουν τον υπολογιστή στις καλήτερες αποδόσεις με κόστος γύρω στα 500€ ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αρχικά στην ερώτηση αναφέρεις 500 ευρώ μόνο για οθόνη, οπότε δεν είμαι βέβαιος αν τελικά σε αυτά τα χρήματα είναι και η οθόνη και η κάρτα γραφικών.
Η καλύτερη οθόνη που προτείνω είναι αυτή, καθώς έχει πλήρη συμβατότητα και με g-sync και με Freesync.
Τώρα, για τις κάρτες γραφικών και για αξιοπρεπή απόδοση στο 1440p, η 2060 είναι η μικρότερη που προτείνω.
Προς το παρόν η AMD έχει μεγάλο κενό στις κάρτες γραφικών. Η 590 είναι απογοητευτική, η Radeon VII δεν εντυπωσίασε, και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις νέες κάρτες που θα κυκλοφορήσουν φέτος, πιθανώς προς το καλοκαίρι.
Αν η AMD καταφέρει να βγάλει καλές κάρτες γραφικών, τότε μια οθόνη με σκέτο Freesync όπως αυτή είναι μια πολύ πιο οικονομική επιλογή. Αν και, το κατά πόσον μια κάρτα των 250 ευρώ θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο 1440p, αν είναι να κρατήσεις ένα συνολικό budget 500ων ευρώ, αυτό μένει να αποδειχτεί.