Μιχαλης Παντελης ρώτησε πριν 2 έτη

Γειά σας θα ήθελα να αγοράσω μια οθόνη 27 ιντσον . Θα την χρησιμοποιήσω για δουλειά γραφείου (word, excel, κανένα βίντεο YouTube,κλπ). Η μητρική βγάζει πέρα εικόνα πέρα από vga, hgmi και display port. Ποια μου προτείνετε max μέχρι 200 με 250 ευρω? πρέπει να προσέξω να έχει η οθόνη κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.  

6 Απαντήσεις

Μιχαλης Παντελης απάντησε πριν 2 έτη

***με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Ευχαριστώ 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Συγκεκριμένα προϊόντα ή μαγαζιά μπορούν να σου προτείνουν οι συντελεστές του pcsteps. Από πλευράς μου έχω μόνο να σου παραθέσω τις εμπειρίες μου. Η οθόνες που θα ταίριαζαν για μια τέτοια χρήση είναι με πάνελ τύπου IPS (καλύτερα χρώματα και υποτίθεται μεγαλύτερη γωνία θέασης) - παρουσιάζουν ένα κάποιες φορές ενοχλητικό φώς από το background (IPS glow το λένε). Οι VI έχουν το απόλυτο μαύρο αλλά είναι κυρίως για gaming (ταχύτητα, χρόνοι ανανέωσης), και νομίζω είναι και ακριβότερες πια. Μετά είναι και η ανάλυση, εδώ υπάρχουν δύο επιλογές α) FHD (1920×1080), κάποιοι θα πουν ότι η ανάλυση είναι μικρή για οθόνη 27″ και ίσως φαίνονται κάπως και τα pixels αν κοιτάξεις κοντά, αλλά στην ανάλυση αυτή έχεις άνετη θέαση των κειμένων, με τα fonts στο 100%, ενώ η τιμή είναι και χαμηλότερη - μειονεκτήματα, μικρότερη επιφάνεια εργασίας και βέβαια δε θα βλέπεις videos σε QHD. β) QHD (2560×1440), ακριβότερες και με μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας, αν όμως δουλεύεις πολύ σε κείμενο οι χαρακτήρες φαίνονται μικρότεροι με αποτέλεσμα να κουράζεται το μάτι, οπότε μάλλον θα πρέπει να ανεβάσεις το font-size πάνω από 100% για πιό άνετη θέαση. Ανάλυση πάνω από QHD δε θα συνιστούσα για οθόνη 27″. Θα έλεξα να δεις και το έτος κατασκευής του panel. Ένα χαρακτηριστικό που θα έλεγα να κοιτάξεις είναι να έχει και ρύθμιση ύψους (πάνω-κάτω) και όχι μόνο κλίσης - χρήσιμο για άνετη πολύωρη χρήση, αν δε θέλεις να στραβολαιμιάσεις ή να ρυθμίζεις το ύψος τοποθετώντας βιβλία κάτω από τη βάση - ανεβάζει κάπως το κόστος βέβαια. Ένα κατά τη γνώμη μου επιθυμητό χαρακτηριστικό θα ήταν τα ενσωματωμένα ηχεία (αν δε θέλεις να βάλεις εξωτερικά). Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι κατασκευαστές δε βάζουν ηχεία σε οθόνες business ή professional, εκεί είναι που χρειάζονται νομίζω, πχ για να ακούς τους ήχους των Windows ή κάποιο tutorial video, lesson ή για επικοινωνία με Skype. Ένας... σοβαρός gamer ούτως ή άλλως θα θέλει να βάλει καλύτερα ηχεία, ενώ για ένα workstation τα extra ηχεία είναι μάλλον πρόβλημα (πιάνουν χώρο στο γραφείο, καλώδια, σκονίζονται και έχουν μια αναθεματισμένη τάση να... πέφτουν). Τεσπα, πολλά είπα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Μιχάλη, για πληροφορίες μπορείς να ρίξεις μία ματιά στον οδηγό μας εδώ. Μία πολύ καλή επιλογή οθόνης για τη χρήση που θες είναι αυτή, η οποία είναι και σε προσφορά αυτό το διάστημα.

Μιχαλης Παντελης απάντησε πριν 2 έτη

Σας ευχαριστώ πολυ

Μιχαλης Παντελης απάντησε πριν 1 έτος

Γειά σας. Τελικά αυτές τις μέρες θα αγοράσω την οθόνη. Να προτιμήσω μια κυρτή οθόνη (curved) η μια επίπεδη? Κ αν ναι μπορείτε να μου προτείνετε μια curved κ μία επίπεδη μέχρι 200 ευρώ. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Μιχάλη, για να αποφασίσεις τι θες καλό είναι να δεις από κοντά μία curved οθόνη..Σας προτάσεις για επίπεδη μπορείς να δεις αυτή ή αυτή και σαν curved αυτή ή αυτή.