Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά πληκτρολογίου και ποντικιού
Saradis Tzelepis ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα, το εξης πληκτρολογιο αξιζει για αγορα?
Motospeed Inflictor CK104 Silver Outemu Blue

 

6 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Είναι ένα φθηνό και πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα πληκτρολόγιο. Οι διακόπτες είναι οι απλοί Outemu (ούτε καν οι dust-proof Outemu, με τα αυτάκια γύρω από το stem) - υπάρχουν βέβαια και χειρότεροι. Δες reviews σε skroutz και bestprice. Αν χαλάσουν, θα πρέπει να βγούν με κολλητήρι και να αντικατασταθούν. Στην τιμή αυτή βέβαια μην περιμένεις και PBT keycaps - κάποτε θα αρχίσουν να γυαλίζουν. Προσωπικά δε θα το επέλεγα και για έναν άλλο λόγο, την non-standard διάταξη των πλήκτρων, συγκεκριμένα η πάνω σειρά (με τα F-keys) είναι κολλητά με την από κάτω (με τους αριθμούς), χωρίς κενό ανάμεσα, και το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τα PrSc/ScLk/PaBr με Ins/Home/PgUp. Πολύ εκνευριστικό και δύσκολο να το συνηθίσεις αν χρησιμοποιείς αρκετά τα navigation keys (Ins/Del/Home/End/PgUp/PgDn), τα οποία καλό είναι (από άποψη εργονομική) να βρίσκονται σε ένα ξεχωριστό section.

Saradis Tzelepis απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπερα, οντως εχετε δικαιο για τα f πληκτρα, ειμαι αναμεσα σε αυτο και το ck 107 που ειναι σχεδον το ιδιο με καποιες πολυ μικρες διαφορες και προτιμησα αυτο γιατι ειδα πολυ καλυτερα reviews στο skroutz σε σχεση με το ck 107 που δεν ηταν και  οτι καλυτερα. Τελος παντων μπορειτε εσεις να μου προτεινετε καποιο;;
Να ειναι μεχρι 50€, blue switches, μηχανικο η και οχι, rgb , με numpad και αν γινεται και πληκτρα οπως πχ. εντασης ηχου, mute κτλπ.
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα και από εμένα

Σε αυτά τα χρήματα και με αυτές τις απαιτήσεις, δεν θα βρεις κάτι σχετικά επώνυμο πέρα από Motospeed. Οι επιλογές σου είναι περιορισμένες.

Saradis Tzelepis απάντησε πριν 2 έτη

Οκ καταλαβα ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας καλη συνεχεια!

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Αν θέλεις Motospeed, έχεις και άλλες επιλογές (btw το CK107 δεν είναι καν RGB, έχει πολύχρωμα LEDs σταθερού όμως χρώματος, ή αλλιώς "Rainbow"): Το CK103, λίγο αρκιβότερο, αλλά με software (η έκδοση με τα side-printed legends είναι ακόμα ακριβότερη). Το CK108 είναι το καλύτερο Motospeed με Outemu διακόπτες καθώς έχει software για macros και πραγματική ρύθμιση RGB για κάθε πλήκτρο χωριστά, και wrist rest (νταξ, ένα απλό κομμάτι από σκληρό πλαστικό είναι, αλλά έστω). Αλλά λίγο πιό πάνω, στα 50€ και κάτι (βλέπω είναι σε προσφορά) υπάρχει και το CK89, το οποίο έχει παρακαλώ Kailh Box White διακόπτες - είναι tactile+clicky, όπως οι Blue, πραγματικά ποιοτικοί, και προτιμούνται ακόμα και από τους λεγόμενους... keyboard enthusiasts! Δηλαδή μια κατηγορία παραπάνω.

Saradis Tzelepis απάντησε πριν 2 έτη

Μαλιστα...Ευχαριστω πολυ θα κανω την ερευνα μου και θα αποφασισω ποιο τελικα θα παρω.