thanasis boutsioukis ρώτησε πριν 5 έτη

Αν μπορεί να μου απαντήσει ο Άγγελος Κυρίτσης***
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά σταθερού υπολογιστή μέχρι 800 ευρώ και επεξεργαστή της Intel.Αναφέρομαι μόνο για πύργο, χωρις περιφεριακά και λειτουργικό σύστημα. Θέλω έναν υπολογιστή για ταινίες, ίντερνετ, office. Θα ήθελα καθώς κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο να μπορώ να ανοίγω πολλές καρτέλες και ταυτόχρονα και άλλες εφαρμογές. Θέλω επίσης να μπορώ να χρησιμοποιώ προγράμματα όπως το matlab, δημιουργία και διαχείριση βάσεων δεδομένων (sql server), δημιουργία και επεξεργασία animation (macromedia flash player) και κάποιες φορές σπάνια επεξεργασία εικόνας. Ακόμη ενώ δεν είμαι gamer, δηλαδή δε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια τόσο, θα ήθελα ανά πάσα στιγμή να παίζω-δοκιμάζω τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών σε full hd ανάλυση και να μπορώ να παίζω-δοκιμάζω αξιοπρεπώς τουλάχιστον και για την επόμενη 5ετία τα παιχνίδια που βγαίνουν. Τέλος στο μακρινό μέλλον να έχω τη δυνατότητα να αναβαθμίσω κάποια στιγμή τον υπολογιστή μου. Πότε είναι η κατάλληλη αγορά για έναν τέτοιον υπολογιστή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Θανάση,
Μπορείς να ρίξεις μία ματιά στη σύνθεση των 800€ του οδηγού αγοράς μας.
Αν ενδιαφέρεσαι για AMD σύνθεση, η τωρινή περίοδος είναι καλή για αγορές. Αν ενδιαφέρεσαι για σύνθεση Intel, οι τιμές αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ανεβασμένες.

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 5 έτη

Η σύνθεση αυτή είναι εξολοκλήρου σχεδιασμένη για gaming. Εγώ δε ζητώ pc εξολοκλήρου για gaming. Αναζητώ ενα  που να κάνει όσα προανέφερα αλλά και να παίζει και παιχνιδια. Επίσης επειδή έχουν ανέβει οι τιμές για intel ας είναι και λίγο πιο ακριβώς από τα 800 ευρώ. Εγώ θα περιμένω να ξαναπέσουν οι τιμές. Και να είναι μόνο Intel. Ευχαριστω  

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Θανάση, ο διαχωρισμός που κάνεις δεν έχει νόημα. Αυτή είναι η σύνθεση που χρειάζεσαι.

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα με οσα προανεφερα και θελωντας να ριξω το gaming μπορειτε να μου προτεινετε μια συνθεση η οποια να περιλαμβανει επεξεργαστη i5 8ης γενιας, μητρικη 9ης γενιας, την αντιστοιχη καρτα γραφικων της amd για τη gtx 1060 και 16 ram; Ευχαριστω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αυτήν τη στιγμή οι Intel έχουν ανεβασμένες τιμές, γιατί να μην επιλέξεις AMD με ίδιες επιδόσεις σε χαμηλότερο κόστος;
Αν επιμένεις, προτείνουμε τον i5-8400, σε συνδυασμό με την ASROCK B360M-HDV και μνήμες στα 2666MHz.
Η GTX 1060 είναι αρκετά καλή επιλογή για κάρτα γραφικών; Υπάρχει λόγος που δεν την προτιμάς; 

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 5 έτη

Θα ηθελα επεξεργαστη της Ιντελ. Το χω σαν αποθημενο ενα πραμα. Και προκειμενου να ριξω την τιμη αντι να επιλεξω  τη καρτα γραφικων gtx 1060 , θα ηθελα την ισαξια της σε Amd... Δεν ειμαι κανενας απαιτητικος gamer. Μα καλα μητρικη με 2 slots για τη Ram; Εσεις οι ιδιοι γραφεται στα αρθρα σας  να αποφευγουμε μητρικες με  2 θυρες...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Με 16GB RAM δεν τίθεται θέμα αναβάθμισης, καθώς 32GB+ έχουν κυρίως υπολογιστές για επαγγελματική χρήση.
Οπότε, πρότεινα μητρική με 2 slots για να περιοριστεί το κόστος. Αν πιστεύεις ότι μελλοντικά θα θελήσεις να αυξήσεις τη RAM, η ASROCK B360M PRO4 διαθέτει 4 slots.
Ισότιμη της Gtx 1060 θεωρείται η RX 580.

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 5 έτη

Οι καρτες γραφικων βλεπω εχουν ιδια τιμη. Απλα στην Amd εχει 8gb vram εναντι της 1060 που εχει 3. Πλεονεκτει σε κατι αραγε της Amd? Επισης ποιος ειναι ο αντιστοιχος επεξεργαστης της amd για τον i5 8ης γενιας; Και ποια μητρικη θα χρειαζομουν γι αυτον. Τωρα δε ξερω αν της amd πανε με γενιες αλλα θα ηθελα μια μητρικη και για την επομενη γενια επεξεργαστων της amd σε περιπτωση που αναβαθμιζα καποια στιγμη

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οι επιδόσεις των 2 καρτών είναι όμοιες. Όπως θα δεις και σε σχετικά benchmarks, σε κάποιους τίτλους υπερισχύει ελάχιστα η μία και σε άλλους η άλλη.
Ισότιμος με τον i5-8400 μπορεί να θεωρηθεί ο Ryzen 5 2600. Για να εκμεταλλευτείς όμως το μέγιστο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να τον συνδυάσεις με μνήμες στα 3200+MHz.
Στους επεξεργαστές Ryzen έχει άμεση επίδραση η ταχύτητα των RAM. Κάτι που δεν ισχύει στους Intel. 
Για μητρική προτείνουμε την ASROCK B450M PRO4. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα η 3 γενιά Ryzen, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ποια μητρική θα υπάρχει συμβατότητα.
Γενικά η AMD επιτρέπει να αλλάζεις αρκετές γενιές επεξεργαστών στην ίδια μητρική, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα μπορείς να αναβαθμίσεις. 

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 5 έτη

Παιρνουν ολα τα κουτια dvd write?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Όχι. Πλέον πολλά νέα κουτιά δεν διαθέτουν υποδοχή για DVD ROM, καθώς έχουν αρχίσει να θεωρούνται ξεπερασμένα.
Με μία ματιά στις εικόνες του κουτιού καταλαβαίνεις αν δέχεται. 

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 5 έτη

Αχά μαλιστα. Τωρα για τον ιντελ κορ ι5 8500 8ης γενιας μπορεις να μου πεις ποσα mhz δεχετε μαξ απο τις ram? θελω να βαλω 2χ8 dual. Ποσα μου επιτρεπει να βαλω μαξ γι αυτον τον επεξεργαστη, απο που το βλεπω και πως το υπολογιζω( πχ 1600 αλλα σε ντουαλ παρι 3200)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Με τη μητρική ASROCK B360M PRO4 μπορεί να δεχθεί μνήμες ως 2666MHz. Το γράφει κάθε μητρική στα χαρακτηριστικά της. 
To dual channel δεν σου διπλασιάζει την ταχύτητα των μνημών. Έχεις ένα κέρδος περίπου 10%-15%.