Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά υπολογιστή για χρήση πολιτικού μηχανικού
Paraskevas Vyziotis ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας,
καταρχάς συγχαρητήρια για τη σελίδα σας! Θέλω να αγοράσω ένα σταθερό PC για χρήση πολιτικού μηχανικού. Σας αναφέρω τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται και τον τύπο τους: FESPA (στατικό πρόγραμμα της LHλογισμικής), ΤΕΚΤΟΝ (σχεδιαστικό της LHλογισμικής), 4ΜCAD (σχεδιαστικό cad της 4Μ), Energy Building (πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης κτιρίων με 3d περιβάλλον της civiltech), και όλες τις κλασσικές εφαρμογές γραφείου (office, thunderbird, κλπ.). Έχετε να μου προτείνετε μια αγορά που θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες μου και την υπολογιστική ισχύ σε βάθος τουλάχιστον 5ετίας; Έχω σκοπό να διαθέσω 1000 ευρώ περίπου. Ευχαριστώ!
 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Δυστυχώς, σε αυτά τα χρήματα πρέπει να κάνεις σοβαρές περικοπές, καθώς αν φτιάξεις μια σύνθεση με i5 12ης γενιάς και 16GB RAM φτάνεις σχεδόν τα 1000€ χωρίς κάρτα γραφικών.

Οπότε θα πρέπει είτε να πέσεις σε επεξεργαστή, το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις, είτε να φτιάξεις μια σύνθεση με ενσωματωμένα γραφικά και μόλις μαζέψεις χρήματα να προσθέσεις μια κάρτα γραφικών.

Paraskevas Vyziotis απάντησε πριν 2 έτη

Γιώργο ευχαριστώ πολύ! Θα μπορούσες τότε να μου προτείνεις και μια κάρτα γραφικών;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Εξαρτάται από το ποσό που θες να δώσεις. Για επαγγελματική χρήση, η καλύτερη επιλογή είναι η σειρά Quadro της Nvidia.

Έχουν χειρότερες επιδόσεις στο ίδιο κόστος με αντίστοιχες gaming κάρτες, αλλά είναι φτιαγμένες να αντέχουν συνεχή απαιτητική χρήση για χρόνια και παράλληλα έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.