Πετρος Μπασουκος ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω έναν υπολογιστή αλλά λόγω του ότι το 2025 λήγουν τα windows 10 θα ήθελα κάποιον που να μπορεί να υποστηρίξει την  αναβάθμιση σε 11.η έστω να μπορεί να αντέξει μια ανάλογη κάρτα γραφικών.  Τώρα πχ έχω έναν hp 3ης γενιάς office  και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Η χρήση μου είναι internet , βίντεακια  και φωτογραφίες (περισσότερο με ενδιαφέρει να πάρω μια καλή οθόνη 1080p  με ακρίβεια χρωμάτων και έτσι αναγκαστικά σκέφτομαι την αναβάθμιση όλου του υπολογιστή). Η οθόνη που έχω βάλει στο μάτι είναι γύρω στα 200. Τι επιλογές έχω για τα υπόλοιπα?  Οι απαιτήσεις μου δεν είναι τρελλές, θα ήθελα απλά να σηκώνει το βάρος της επεξεργασίας φωτογραφίας, της οθόνης και  μια μελλοντική αναβάθμιση λογισμικού ή GPU . Δε όλα τα  άλλα κάνω light χρήση.
Ευχαριστώ.
 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Πέτρο, οι απαιτήσεις που έχεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός περιορισμός στη αναβάθμιση στα 11 ή σε κάποια προσθήκης κάρτας γραφικών..Για απλή καθημερινή χρήση μπορείς να δεις αυτή την αρκετά οικονομική επιλογή. Εναλλακτικά, εάν θες κάτι με μέγιστες δυνατές επιδόσεις, δες αυτή.

Πετρος Μπασουκος απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπερα κυριε Γιώργο Λαζάρου κι ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Να ρωτήσω ακόμη κατι; Επειδή λένε οτι για μελλοντική αναβάθμιση απαιτείται gpu 8ης γενιας κλπ. Αυτό τι γενιας cpu προυποθετει? 
αυτος που εχω τωρα πχ ειναι 3ης :) θα πρέπει δηλαδή να πάω σε κατι τοσο μπορστα η θα μπορουσα ας πουμε και με 5-6 γενια; 
Εκεί κολλάω :) 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Το θέμα είναι ο επεξεργαστής και όχι η κάρτα γραφικών..ρίξε μία ματιά εδώ για τις προυποθέσεις..σε κάθε περίπτωση όμως μπορείς να ξεπεράσεις τα προβλήματα συμβατότητας και να εγκαταστήσεις τα Win11 ουσιαστικά σε οποιαδήποτε συσκευή..

Πετρος Μπασουκος απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Μου άρεσε και το πρώτο που προτείνετε.