SHot-OS ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε!
Καταρχάς να πω ότι ο οδηγός σου για την αγορά υπολογιστή είναι άριστος και τον χαζεύω πολλούς μήνες τώρα.  
Απλά θέλω αν έχεις τον χρόνο να μου προτείνεις εσύ ένα tower στα 2000 από ένα τοπικό μου μαγαζί. Πολλά από τα εξαρτήματα που προτείνεις στα 1750 € τα έχω βρει ήδη. Απλά λόγο διαφοράς τιμών από το e-shop αλλάζει λίγο το budget.
Λίγα λόγια για το τι θέλω τώρα... Το μαγαζι που αναφέρω είναι το Gamerland το οποίο βρίσκεται στην Ρόδο. Με βολεύει γιατί είμαι και εγώ από εδώ και νομίζω πως θα έχω πιο άμεσο service αν γίνει κάτι... Βέβαια έχουμε και e-shop εδώ αλλά να πώ την αλήθεια έχω ακούσει πως κάνουν άσχημη δουλειά με τα καλώδια... Αν νομίζεις πως γενικά μπορώ να εμπιστευτώ το e-shop με κλειστά τα μάτια λόγο servise κλπ τότε οκ να το κάνουμε από εκεί το σύστημα δεν υπάρχει πρόβλημα!
Το overclocking δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν ξέρω να το κάνω και δεν θα ήθελα να το ψάξω κιόλας.
Μέσα στο budget μου θέλω να υπάρχει και ένας SSD 250GB πέρα από τον HDD 1ΤΒ. Τα 8 GB RAM είναι αρκετά για τώρα αλλά θέλω να αφήσουμε χώρο για να γίνουν στο μέλλον 16. 
Όσο για την κάρτα γραφικών οι ανάλυση της οθόνης μου είναι 1080 αλλά θέλω του χρόνου να πάρω μία ultrawide. Δεν νομίζω να με ενδιαφέρει το 4K gaming για αρκετό καιρό ακόμα...
Ψύξη ξέρω πως υπάρχουν για τον επεξεργαστή μικρές υδροψύξεις αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν τα χρήματα και την διαφορά απόδοσης με τις κανονικές.
Για το κουτί με ενδιαφέρει πιο πολύ από όλα η καλή ψύξη (άρα φαντάζομαι θα πρέπει να ζητήσω από εκεί που θα το πάρω να μου βάλουν μέσα έξτρα fans?) και να είναι και κάπως όμορφο.
Τέλος να προσθέσω πως τα 2000 είναι κάπως συμβολικά...  Αν νομίζεις πως με 50-100-150€ παραπάνω μπορείς να κάνεις κάτι που θα αξίζει πολύ την σχέση τιμής απόδοσης θα τα βρούμε!
Εσύ είσαι ο ειδικός και θα μου πεις τι να κάνω στο τέλος!
ps. τα windows λες να μου τα κάνουν δώρο με αυτά τα λεφτά ή θα πρέπει να τα αφαιρέσουμε από το budget...? Εγώ θα τα παζαρέψω πάντως...
 
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και λυπάμαι που σε ενόχλησα τόσο πολύ με τις απαιτήσεις μου!
 
Σωτήρης.

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Σωτήρη,

Μπορείς να αγοράσεις τον υπολογιστή από όπου θέλεις, όμως δεν θα ψάξω 10+ υποσυστήματα σε μια επιχείρηση με την οποία δεν συνεργάζομαι, πιστεύω να καταλαβαίνεις.

Δεν γνωρίζω καθόλου πόσο καλή συναρμολόγηση κάνει το e-shop, ο μόνος υπολογιστής τον οποίο αγόρασα συναρμολογημένο ήταν ο πρώτος μου, το 1997. Γενικά πάντως για το service τους έχω ακούσει γενικά καλά λόγια.

Αν τελικά προτιμήσεις την τοπική επιχείρηση, θα σου πρότεινα να τους ζητήσεις μια προσφορά για συγκεκριμένη σύνθεση. Σε μεγάλα καταστήματα και e-shop αυτές οι συνθέσεις είναι συνήθως ό,τι χειρότερο, αλλά ίσως στο συγκεκριμένο τοπικό μαγαζί να τις προσέχουν περισσότερο.

Αν σου κάνουν κάποια πρόταση, πάντως, μπορείς να μας τη γράψεις να τη δούμε, σε περίπτωση που δεν έχουν επιλέξει το βέλτιστο συνδυασμό, ή αν προσπαθούν να σπρώξουν τίποτα κομμάτια που τους έχουν ξεμείνει.

Δεν αξίζει να βάλεις υδρόψυξη, γιατί συχνά είναι πιο θορυβώδης από την αερόψυξη, και σε βάθος χρόνου υπάρχει κίνδυνος διαρροής.

Περισσότεροι από δύο fans στο κουτί είναι υπερβολικοί. Για απλή χρήση ένας κάτω μπροστά και ένας πάνω πίσω είναι αρκετοί.

SHot-OS απάντησε πριν 8 έτη

Όταν έγραφα το μήνυμα τα κενά στις παραγράφους φαινόντουσαν μεγάλα αλλά από ότι φαίνεται δεν άφησα πραγματικές παραγράφους.... Συγνώμη που έπρεπε να βγάλεις τα μάτια σου με το κατεβατό μου....

SHot-OS απάντησε πριν 8 έτη

Ξεχασα μια λεπτομέρια. Στα συστηματα σου έχεις βάλει έναν SSD που μπαίνει σε pci και είναι και πιο ακριβός. Γιατί αυτό? Τι παραπάνω κερδίζουμε έτσι?

SHot-OS απάντησε πριν 8 έτη

Σ'ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την γρήγορη απάντηση. 

Έκανα μία σύνθεση με βάση τον οδηγό σου και θέλω να μου λύσεις κάποιες απορίες! 

Επεξεργαστής:
Intel Core i7-5820K Box

Κάρτα γραφικών:
EVGA GeForce GTX 980 ACX 2.0 4GB ή ASUS GeForce GTX 980 STRIX 4GB

Μνήμη:
Crucial Ballistix Sport 2X4GB DDR4 2400MHz

Motherboard:
Asrock X99 Extreme3 ή Asrock Fatal1ty X99M Killer

Ψύκτρα Επεξεργαστή:
Xilence M606

Τροφοδοτικό:
Corsair CS Series 550W Modular 80 PLUS Gold

Σκληρός Δίσκος:
Seagate Barracuda 1TB και Samsung EVO SSD 500GB

DVD-R:
Samsung SH-224DB

Κουτί:      

Ουσιαστικά θέλω να μου πείς ποια κάρτα γραφικών και ποιά motherboard απο τις 2 να πάρω. Οι διαφορές στις τιμές απο το κατάστημα που θα τις πάρω είναι 20 € στις γραφικών και 55€ στην motherboard. Αξίζει τον κόπο?

Με τις RAM δεν ξέρω τι γίνεται γιατί στο κατάστημα που θέλω δεν έχουν παραπάνω απο 2400MHz. Δεν ξέρω βέβαια τί πάει να πεί αυτό αλλά οι μόνες DDR4 που έχουν είναι αυτές που έβαλα. Είναι καλές γενικά? Υπόψην εγώ θα βάλω 2χ4 και όχι 4χ4 όπως σου έστειλα το link.

Και τέλος ακόμα δεν ξέρω τι tower να πάρω... γιαυτο το pc πρέπει να πάω σε full tower ή θα κάνω την δουλειά μου και με mid? Δεν έχει εκεί μεγάλη ποικιλία σε tower και στα full ξεφεύγουν λίγο οι τιμές.
μέχρι στιγμής ότι σου έγραψα παραπάνω μου βγαίνει στα 1800€ εκτός και αν πάρω τις πιο ακριβές επιλογές οπότε θα πάει στα 1900. Με αυτά έχω ένα περιθώριο για full tower. 

Ευχαριστώ και πάλι.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν πρόκειται να δεις μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις μητρικές, πάρε όποια από τις δύο θέλεις.

Στις κάρτες γραφικών, η Strix είναι ελαφρώς καλύτερη.

Καλές είναι οι RAM, μην ανησυχείς.

Θα κάνεις τη δουλειά σου με Midi tower, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα συναρμολογήσεις ο ίδιος τον υπολογιστή.

SHot-OS απάντησε πριν 8 έτη

Σ'ευχαριστώ για όλα Άγγελε! :)