Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά Φορητού Υπολογιστή τιμή 600-900 ευρώ
Φρύνη Κορομβόκη ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,ψάχνω να αγοράσω φορητό υπολογιστή  αξίας 600-900 ευρώ.Ειμαι μηχανικός και χρειάζομαι το laptop,το οποίο μπορεί να στηρίξει προγραμματα όπως Auocad,Qgis χωρίς να κολλάει.Έχω στα υπόψην μου το συγκεκριμένο λάπτοπ Asus-Vivobook-15-X512DA-BR7N4-R7-3700U-12GB-512GB-FHD-W10
Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο που θεωρείτε κατάλληλο.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Φρύνη

Αφού θέλεις να τρέχεις προγράμματα που χρειάζονται σχετικά καλά γραφικά, μπορείς να δεις αυτό, το οποίο έχει ίδιο επεξεγαστή αλλά σημαντικά καλύτερη κάρτα γραφικών.

Φρύνη Κορομβόκη απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,ευχαριστώ για την απάντηση.Προκειμένου να μην κολλάει ο υπολογιστής οταν εχω πολλές σελίδες και προγραμματα μαζί ανοιχτά δεν είναι καλύτερο να εχει οσο το δυνατον μεγαλύτερη ram ή κάνω λάθος; Επειδή αυτο που εστειλα εγω εχει 12 GB ενώ αυτό που προτείνετε 8GB

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αυτό που λες ισχύει, απλά η RAM είναι αναβαθμίσιμη στα laptop. Οπότε, αν δεις πως δεν σε καλύπτει, μπορείς να προσθέσεις παραπάνω. Από την άλλη, η κάρτα γραφικών δεν αλλάζει. Μένεις με αυτήν που θα επιλέξεις για όσο κρατήσεις το laptop. 

Φρύνη Κορομβόκη απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν το Autocad ή διάφορα αλλα προγράμματα για μηχανικούς τρέχουν σε κάρτα γραφικών Nvidia ?είναι απαραιτητο δηλαδή να υπάρχει nvidia καρτα γραφικών στο laptop?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Όλα τα λογισμικά τρέχουν σε κάρτα γραφικών Nvidia. Μάλιστα, κάποιες εξειδικευμένες δυνατότητες μερικές φορές είναι συμβατές μόνο με Nvidia και όχι AMD κάρτες.