p4n0s86 ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, θέλω μια πρόταση για αγορά ψύκτρας για socket LGA1156, κόστος το πολύ μέχρι €40 και -πολύ σημαντικό για μένα- να βιδώνει πάνω στην μητρική και να μην είναι κουμπωτή, γιατί έχω προϊστορία με δύο κουμπωτές, τις οποίες τις έσπασα λόγω δυσκολίας στην εγκατάσταση.
 
Και μια γνώμη για το ποια θεωρείται η πιο αποδοτική θερμοαγώγιμη πάστα στην αγορά. Έχω την Arctic Silver 5 που είχα ακούσει τα καλύτερα, για μένα ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αν και ο κατασκευαστής λέει πως αργεί περίπου 10 μέρες να αποδώσει και πράγματι είδα μια μικρή πτώση λίγες μέρες μετά.
 
Ευχαριστώ.

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Πάνο,

Αυτή η ψύκτρα είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά δεν ξέρω αν θα χωράει στο κουτί σου, κάνε έναν έλεγχο στις προδιαγραφές του πριν την αγοράσεις. Οι περισσότεροι κατασκευαστές tower αναφέρουν το μέγιστο μέγεθος ψύκτρας CPU στην ιστοσελίδα του προϊόντος.

Από τη στιγμή που δεν είχες μέχρι στιγμής μια καλή ψύκτρα, μόνο φτηνιάρικες κουμπωτές, λογικό είναι να μην είχες καλά αποτελέσματα με την πάστα, μια απλή πάστα είναι, δεν μπορεί να κάνει θαύματα.

Με μια σωστή ψύκτρα η Artic Silver 5 είναι εξαιρετική επιλογή, την χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Κουτί έχω το Coolermaster CM 290 II αλλά δεν βρίσκω κάποια αναφορά στο site μπορείς να με βοηθήσεις;
http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/cm-690-ii-ver-2/
Εκτός αν μπορείς να μου προτείνεις κάποια άλλη λίγο μικρότερη και πιο φθηνή.
Ψύκτρα αυτή τη στιγμή έχω την Coolermaster Hyper TX3 Evo, φτηνιάρικη δεν την λες. Στην εγκατάσταση κόντεψα να κάνω ζημιά σε αρκετό hardware καθώς αρνούνταν πεισματικά να κουμπώσουν όλα τα πόδια της, ώσπου στο τέλος έσπασε το ένα απ' τα τέσσερα πλαστικά που σφηνώνουν στις τρύπες της μητρικής. Κουτσή την έχω εδώ και 1 μήνα αν και δεν έχει πρόβλημα, έχει μπει σταθερή, αλλά δεν σκοπεύω να την κρατήσω φυσικά σε τέτοια κατάσταση.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το συγκεκριμένο κουτί παίρνει ψύκτρα μέχρι 177mm και η ψύκτρα έχει ύψος 146,4mm, οπότε είσαι άνετος, μην ανησυχείς.
Η συγκεκριμένη ψύκτρα που έχεις είναι στο όριο. Καμία καλή ψύκτρα δεν έχει πλαστικά ποδαράκια. Αν θέλαμε πλαστικά ποδαράκια, κρατούσαμε την εργοστασιακή του επεξεργαστή. Συν ότι δεν νοείται κάτω από 120mm ανεμιστήρας για αξιοπρεπή ψύκτρα.
Πιστεύω η Arctic ψύκτρα θα σε καλύψει πλήρως.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε να 'σαι καλά. Την παραγγέλνω αύριο. :)

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Άγγελε τα σχόλια στη σελίδα με έκαναν να ψάξω για φωτογραφίες της στο google, επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος απ' αυτές που έχει το eshop και ομολογώ πως με αυτά που είδα τρόμαξα! :P
Για παράδειγμα:

Καλά το ύψος, αλλά με το πλάτος τι γίνεται; Ήδη αυτή που έχω, με φυσιολογικό μέγεθος ακουμπά ελάχιστα τις ram, με αυτό το τέρας θα τα βγάλω πέρα; Μητρική έχω την Gigabyte P55-UD3L θα χρειαστεί να την βγάλω έξω απ' το κουτί; Τριγύρω έχω και 3 ανεμιστήρες 120mm, έναν πίσω και δύο στο πάνω μέρος.

Αυτή πως σου φαίνεται για εναλλακτική;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ο μόνος περιορισμός στο κουτί είναι το ύψος. Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, η ψύκτρα παραμένει στα όρια της μητρικής, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να μην χωράει.

Αν οι μνήμες σου είναι high-profile, ίσως να υπάρχει πρόβλημα εκεί.

Οι ψήκτρες όπως αυτή της Coolermaster που αναφέρεις είναι ένας συμβιβασμός για υπολογιστές με μικρά κουτιά, σε καμία περίπτωση δεν έχουν καλύτερη απόδοση από τις κατακόρυφες ψήκτρες.

Η Evo 212 θα ήταν σαφώς καλύτερη επιλογή

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Είναι high-profile οι μνήμες, αυτές είναι:

...γι' αυτό διστάζω αρκετά. Επίσης όπως φαντάζομαι θα χρειαστεί να λύσω όλο το σύστημα και να βγει η μητρική για να κουμπώσει. Για την άλλη που ανέφερα, δεν είπα ότι έχει καλύτερη απόδοση, απλά αν την θεωρείς αξιοπρεπή ως εναλλακτική λύση, για να έπαιρνα εκείνη. Η Evo 212 δυστυχώς κάνει σχεδόν €15 παραπάνω, ενώ πιστεύω είναι και overkill για κλειδωμένο cpu χωρίς OC.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ναι, με την ψύκτρα έχουν 2/3 μεγαλύτερο ύψος από τις απλές RAM.

Κοίτα, και με την Geminii θα κάνεις τη δουλειά σου, και θα ταιριάξει καλύτερα με τις RAM.

Αν το κουτί σου δεν έχει ειδικό παραθυράκι στο πίσω μέρος της μητρικής, θα πρέπει να βγάλεις ολόκληρη τη μητρική για να βάλεις βιδωτή ψύκτρα, δεν το γλιτώνεις.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Ok ευχαριστώ. :)