Νικόλαος Παπαγεωργίου ρώτησε πριν 3 έτη

 Καλησπέρα. Θέλω να κάνω αγορά ενός gaming pc σε όσο πιο φθηνή λύση.  Τα παιχνίδια που παίζω είναι League of Legends, Fortnite, Rocketleague. Θα ήθελα ένα desktop το οποίο θα συνδέσω σε τηλεόραση 34 ιντσών νομίζω.  Προτιμώ 2 σκληρούς, έναν ssd για τα windows και ένα hhp 1T. Από μητρική δεν έχω ιδέα, όπως επίσης από κάρτα γραφικών. Επεξεργαστή νομίζω μία intel i3 θα με καλύψει, εκτός αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε. Να είναι λειτουργικά έτοιμο, με τα windows. Ευχαριστώ.

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Νικόλα
Σε τι ανάλυση θα παίζεις τα παιχνίδια και ποιες είναι περίπου οι επιθυμητές επιδόσεις; 

Νικόλαος Παπαγεωργίου απάντησε πριν 3 έτη

Το έχω σε 1920x1080 σε τηλεόραση. Σαν επιδόσεις θέλω να μπορώ να παίζω League of Legends, το Fortnite κλπ με όσο γίνεται ψηλά fps ώστε να το παίζει χωρίς να κολλάει. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω να σου πω καθώς δεν γνωρίζω. Πχ από μητρικές, κάρτες γραφικών δεν έχω καθόλου γνώσεις.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να δεις τη σύνθεση των 750€ - 850€ του οδηγού αγοράς μας. Αν θες να ρίξεις το κόστος πιο κάτω, θα μπορούσες να πας σε έναν Ryzen 3 3100.

Αν σκοπεύεις να κάνεις τη συναρμολόγηση μόνος σου, να τονίσω πως πρέπει να ζητήσεις BIOS update στη μητρική από το κατάστημα. Αν την κάνουν αυτοί, δεν χρειάζεται να ζητήσεις κάτι.

Νικόλαος Παπαγεωργίου απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα το κοιτάξω.

Νικόλαος Παπαγεωργίου απάντησε πριν 3 έτη

 Μπορείς να μου προτείνεις έναν έτοιμο για αγορά, 400-500 ευρώ. Μόνο το desktop με ενδιαφέρει, τα υπόλοιπα (πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία κλπ) νομίζω τα καταφέρνω. Το λέω επειδή κάθε φορά που πατάω σε σύνθεση με πάει σε σύνθεση το link και δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να επιλέξω και τι όχι. Ευχαριστώ.

Νικόλαος Παπαγεωργίου απάντησε πριν 3 έτη

 Επίσης ποια είναι καλύτερη, η amd η intel σύνθεση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Οι εντελώς έτοιμες συνθέσεις έχουν πολλά εξαρτήματα αμφιβόλου ποιότητας και σε γενικές γραμμές καλό είναι να τις αποφεύγεις.

Όσο αφορά τις δικές μας συνθέσεις, μπορείς να πας εδώ και να επιλέξεις τα εξαρτήματα που προτείνουμε σε κάθε επιλογή.

Αν συγκρίνει τον Ryzen 5 3600 με τον i3 10100, ο Ryzen είναι καλύτερος. Αν συγκρίνεις τον Ryzen 3 3100 με τον i3 10100, o Intel είναι ισχυρότερος.

Νικόλαος Παπαγεωργίου απάντησε πριν 3 έτη

 Πατάω στην σύνθεση AMD 450-550 ευρώ. Η μητρική που προτείνετε ΔΕΝ υπάρχει.
 Στην σύνθεση intel 450-550 ευρώ:  Ουσιαστικά αυτά που προτείνετε είναι το βασικό κουτί με μητρική, επεξεργαστή, μνήμη ram, τροφοδοτικό, σκληρό δίσκο, Η τιμή δεν πριλαμβάνει:
 - Ψύξη επεξεργαστή ( είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή?)
 - Κάρτα γραφικών. ( φτάνει αυτή που έχει η μητρική?)
 - Ανεμιστήρας κουτιού. Χρειάζεται? Και αν ναι ποιον προτείνεις?
 - Κάρτα ήχου. Χρειάζεται η υπάρχει στην μητρική?
 - Λειτουργικό σύστημα, windows. Μου είχε γράψει ο Κυρίτσης πως βάζεις windows 10 με 10 ευρώ, ενώ στην σύνθεση είναι πάνω από 100 ευρώ.
  Επίσης αν μπορείς να μου προτείνεις μία κάρτα ασύρματου δικτύου.
Αυτή D-Link Wireless N 150 USB Adapter είναι καλή?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Όσο αφορά τη μητρική, αν αναφέρεσαι στην AMD σύνθεση, μπορείς να δεις αυτήν.

Οι επεξεργαστές που αναφέρουμε έρχονται με δική τους ψύκτρα, η οποία θα σε καλύψει απόλυτα αν δεν σε ενδιαφέρει το overclock.

Στη σύνθεση των 450-550 ευρώ χρησιμοποιούμε τα ενσωματωμένα γραφικά των επεξεργαστών, καθώς μιλάμε για μια low budget σύνθεση. Ο Ryzen έχει ισχυρότερα ενσωματωμένα γραφικά από τον αντίστοιχο intel.

Το κουτί έρχεται ήδη με έναν ανεμιστήρα. Καλό είναι να πάρεις άλλους δύο. Άψογες επιλογές είναι οι Noctua, αλλά εξαρτάται και από το budget σου.

Οι μητρικές διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου που θα σε καλύψουν αν δεν ψάχνεις κάτι ιδιαίτερο ή επαγγελματικό.

Οικονομικές άδειες για Windows μπορείς να βρεις εδώ.

Οι κάρτες δικτύου δεν είναι ένα προϊόν που μπορείς να κρίνεις χωρίς δοκιμή, οπότε δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά.