Χριστόφορος Ψύχας ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα σας. Θέλω να αγοράσω έναν hdd για αποθήκευση games κυρίως αλλά και μερικών εφαρμογών που δεν χωράνε στον ssd μου. Οπότε με ενδιαφέρει η χωρητικότητα και η ταχύτητα.

Έχω βρει αυτούς τους 2:

Seagate-Firecuda-2TB

Western-Digital-Blue-2TB

Ο πρώτος είναι hybrid SSHD και ο δεύτερος κανονικός HDD. Σκεφτόμουν να αγοράσω τον SSHD αλλά ήθελα και μια γνώμη από εσάς εδώ. Πιστεύετε ότι αξίζει ? Αν όχι, έχετε κάτι διαφορετικό να προτείνετε? Σας ευχαριστώ πολύ.

8 Απαντήσεις
Ουράνιος απάντησε πριν 6 έτη

[Μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Ώπα αδερφέ!!!!!!!!!!!!! Μόνο απο το pcsteps έχουν δικαίωμα να απαντήσουν για θέματα αγοράς!!!

Στο μαύρο πλαίσιο το γράφει καθαρά όταν συνδέεσαι για να απαντήσεις.

Καλά μη φοβάσαι,δε νομίζω να σου πάρουν και το κεφάλι....

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Χριστόφορε,

Η ταχύτητα του δίσκου παίζει αμελητέο ρόλο στην απόδοση των παιχνιδιών. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα όσον αφορά τα FPS, και το μόνο που ίσως αλλάξει είναι το loading time, αν και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς έχει προγραμματιστεί το παιχνίδι.

Με αυτό το κριτήριο, δεν έχει κανένα σπουδαίο νόημα να δώσεις παραπάνω χρήματα για SSHD, ειδικά από τη στιγμή που το λειτουργικό σύστημα τρέχει ήδη σε SSD.

Από εκεί και πέρα, οι δίσκοι της Toshiba έχουν στατιστικά υψηλότερη αξιοπιστία και αρκετά χαμηλό κόστος ανά Gigabyte.

Χριστόφορος Ψύχας απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα!
Συμφωνώ με αυτό που λες για τα games αλλά θα έχω σίγουρα και εφαρμογές (και απαιτητικές όπως MATLAB κλπ κλπ) στον δίσκο, γι αυτό έγραψα για ταχύτητα. Οι διαφορές βέβαια νομίζω ότι θα έιναι μικρές αλλά και πάλι.
Όσον αφορά την αξιοπιστία λοιπόν εκτός από τους Toshiba τι γνώμη έχεις για τους Hitachi? Έχεις δουλέψει πάνω τους, ξέρεις αν αξίζουν ή αν δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τους Toshiba? Έχω βρει έναν hitachi στα 2TB: Hitachi-Ultrastar-7K3000-2TB

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ο συγκεκριμένος δίσκος που αναφέρεις είναι refurbished/ανακατασκευασμένος. Που σημαίνει πως χάλασε, τον επισκεύασαν, και τον πωλούν σαν μεταχειρισμένο και με μόνο 1 χρόνο εγγύηση.

Χριστόφορος Ψύχας απάντησε πριν 6 έτη

Έχεις δίκιο δεν το είχα προσέξει καθόλου. Γενικά όμως γνωρίζεις καθόλου την συγκεκριμένη μάρκα (hitachi)?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν υπάρχει πια η Hitachi ως μάρκα στους σκληρούς δίσκους. Πλέον οι δίσκοι ονομάζονται HGST, που έχουν υψηλή αξιοπιστία αλλά και σχετικά υψηλές τιμές.

Χριστόφορος Ψύχας απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! :)