Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα
Sotiria Kitsou ρώτησε πριν 6 έτη

Ψάχνω για ένα laptop κατάλληλο για σχεδιαστικά προγράμματα και λίγο animation (autocad, 3ds max, rhino, v-ray, photoshop κτλ). Θα ήθελα να αποφύγω την χαρακτηριστική αισθητική ενός gaming laptop (βλ hp pavillion 15 power) και ιδανικά θα ήθελα κάτι σε ultrabook, ώστε να είναι και εύκολο στη μεταφορά. Σαν πρώτη επιλογή έχω το Asus VivoBook Pro 15 N580VD -DM415T (i7-7700HQ/8GB/1TB + 128GB/GeForce GTX 1050/FHD/W10 με μνήμη γραφικών 4GB. Έχω δει όμως κακές κριτικές για την εικόνα στην οθόνη-ισχύουν? Ως δεύτερη επιλογή έχω το HP Pavillion 15-bc202nv που όμως έχει μόνο 6GB μνήμη και δεν το βρίσκει κανείς εύκολα πια. Θεωρείτε ότι μια κάρτα γραφικών όπως η GeForce 940 Mx του Dell Inspiron 7570 θα με εξυπηρετούσε ή πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάζω μόνο τις Nvidia GeFOrce GTX 1050(και πάνω)? Το budget είναι μέχρι περίπου1200 ευρώ εκτός κι αν βρεθεί κάποια ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση που θα κάνει την αναμονή του ρέντερ λιγότερο ανυπόφορη! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :-) 

 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Σωτηρία,
Για rendering με κανένα τρόπο δεν προτείνουμε Ultrabook. Λόγω του μικρού πάχους, έχουν χειρότερο σύστημα ψύξης και γενικότερο εξαερισμό, και αν είναι το σύστημα να λειτουργεί για ώρες συνεχόμενα στο 100% για κάποιο βαρύ rendering, οι υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν σε thermal throttling (δηλαδή αυτόματη μείωση της απόδοσης για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση) και σε μείωση της διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών. Δυστυχώς τα ultrabook δεν είναι σχεδιασμένα για τέτοια χρήση.
Από εκεί και πέρα, αυτό θεωρούμε πως είναι εξαιρετική επιλογή για τις δυνατότητές του.

Sotiria Kitsou απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά έχω καταλήξει σ'ένα άλλο, αν και σημαντικά ακριβότερο λάπτοπ:το dell XPS 15 9560  (i7-7700HQ/16GB/GeForce GTX 1050/FHD/W10). Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι'αυτό και πιστεύω ότι θα κάνει για τη δουλειά μου. Ευπρόσδεκτη και η δική σας γνώμη :-) 

 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν αναφέρεσαι σε αυτό, σίγουρα θα σε καλύψει.

Sotiria Kitsou απάντησε πριν 6 έτη

Ωραία! Ευχαριστώ, καλή συνέχεια!