Τάσος Κοβάνης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας! 
Ενδιαφέρομαι για αγορά λαπτοπ και το μάτι μου έχει "κλειδώσει" στο Dell Inspiron 3505 (Ryzen 5-3450U, 12GB Ram, 256GB SSD, 1TB HDD, AMD Radeon Vega 8, Full HD). Τη στιγμή που γράφω αυτή την ερώτηση, το βρίσκω στα 685 ευρώ. Εδώ να διευκρινίσω ότι το μπάτζετ μου είναι μετά βίας 750 ευρώ (χωρίς να υπολογίζω το πάντα απαραίτητο cooling pad που θα αγοράσω ανεξαρτήτως επιλογής). Θα το χρειαστώ κυρίως για να γράφω την πτυχιακή της σχολής μου (στην οποία ίσως χρειαστεί να γράψω λίγες σελίδες κώδικα και να τον τρέξω εκεί και να κάνω συλλογή και επεξεργασία δεδομένων σε προγράμματα όπως SPSS, Excel) και για browsing (Facebook, Youtube, Spotify, Netflix). Καθόλου gaming, ούτε καν παιχνίδια όπως LoL κλπ. Θεωρώ πως ο συνδυασμός των 12 GB της RAM και του αποθηκευτικού χώρου συνολικά πάνω από 1 TB δεν παίζει σε καλύτερη τιμή. Τουλάχιστον όσο έχω ψάξει, δεν έχω βρει κάτι καλύτερο, με βάση και το διαθέσιμο μπάτζετ. Εξαίρεση το 250 G8 της HP, με 12αρα ραμ, 256ssd και intel i5 στα 624. Υπάρχει λόγος να κόψω 60 ευρώ και να θυσιάσω το 1tb hdd? Επίσης εξαίρεση θεωρώ το IdeaPad 3 15IML05 της Lenovo, που έχει 12αρα ram, 1tb hdd και Intel i5. Αξίζει να θυσιάσω τον έξτρα χώρο και την ταχύτητα του SSD για 96 ευρώ; Πιστεύετε ότι μπορώ να βρω κάτι καλύτερο σε αυτό το εύρος τιμής;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Τάσο

Ανάλογα τον i5 που διαθέτουν τα συγκεκριμένα μοντέλα, ίσως είναι ταχύτερος. Πχ ο i5-1035G1 είναι ταχύτερος από τον 3450U.

Οι Ryzen είναι άριστη επιλογή αν σε ενδιαφέρει να έχεις ισχυρά ενσωματωμένα γραφικά. Ωστόσο, δεν βλέπω κάτι τέτοιο στις απαιτήσεις που ανέφερες.

Όσο αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, μόνο εσύ γνωρίζεις πόσο χρειάζεσαι.

Προσωπικά θα πήγαινα στον ταχύτερο επεξεργαστή, καθώς μπορείς να προσθέσεις αποθηκευτικό χώρο οποιαδήποτε στιγμή, αλλά με τον επεξεργαστή θα μείνεις για όσο έχεις το laptop.