Ευστάθιος Ευσταθιάδης ρώτησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να κάνω μια αγορά laptop όπου ουσιαστικά θα "αναβαθμίσω" το προηγούμενο που είχα. Το προηγούμενο ήταν Aspire F15 της Acer, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει directX 12 που χρειάζεται για να τρέξει σωστά η τελευταία έκδοση photoshop.
Η χρήση του θα είναι για προγραμματισμό και μερικές φορές και για design. Οπότε προγράμματα όπως photoshop και figma θα ήταν καλό να "τρέχουν" όσο πιο σωστά γίνεται. Φυσικά και τα SDK (Java,C#) θα πρέπει να μην παρουσιάζουν κολλήματα.
Gaming είναι κάτι που θα ήθελα να υποστηρίζετε σε καλό επίπεδο από το laptop αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν όμως επιλογές που να καλύπτουν όλες μου τις ανάγκες και στην τιμή που θέλω.
Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι στα 750€ με 800€. 
Θα ήθελα να γνωρίζω αν αξίζει και μια επένδυση σε ένα desktop. Γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά, φυσικά. 
 
 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα, το εάν θα επιλέξεις desktop ή laptop έχει να κάνει με τη φορητότητα..εάν δεν σε ενδιαφέρει τότε ένα desktop θα είναι καλύτερη επένδυση. Εάν θες laptop μπορείς να δεις αυτό στα χρήματα που αναφέρεις, αλλά τα 8 GB θα πρέπει να αναβαθμιστούν καθώς είναι οριακά. Διαφορετικά μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω και να δεις αυτό.

Ευστάθιος Ευσταθιάδης απάντησε πριν 11 μήνες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Καταλαβαίνω ότι λόγο περιορισμένου χώρου αλλά και συγκεκριμένων προδιαγραφών που έχουν τα laptop, δεν υπάρχει χώρος για αναβάθμιση εκτός από συγκεκριμένα σημεία.
Θα πρέπει να προσέξω κάτι κατά την αγορά κάποιου laptop αν μελλοντικά θέλω να το αναβαθμίσω;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Ουσιαστικά μπορείς να αναβαθμίσεις μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, δες και τον σχετικό μας οδηγό εδώ.