Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορα απο amazon και συμβατοτητα ram
Παναγιώτης Λούβης ρώτησε πριν 6 έτη

Ξανα γεια σας.
Θα κανω αγορα ενος pc απο amazon και θα ηθελα να ξερω κατι για τα μεταφορικα.Τι διαφορα εχουν το expedited line(9-14 business days) και priority line(2-4 business days,παραγγελνω απο αμερικη)Ακομα σε μια αλλη σας απαντηση ειδα οτι υπαρχουν χρεη αναλογα με την πολιτεια.Δηλαδη;
Θα αγορασω τις ram corsair vengeance lpx black 16gb 3000mhz αλλα η μητρικη αναφερει συχνοτητες 1866 2133 2400 2667oc 2933oc 3200oc.Θα υπαρχει προβλημα συμβατοτητας;
Ευχαριστω

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Απ' όσο γνωρίζουμε, αν το προϊόν που βρήκες στο Amazon.com στέλνεται στην Ελλάδα, τα μεταφορικά θα περιλαμβάνουν όλες τις επιπλέον χρεώσεις, όπως το ΦΠΑ και το κόστος εκτελωνισμού.
Από εκεί και πέρα, η διαφορά είναι στο χρόνο παράδοσης, και προφανώς η ταχύτερη μέθοδος αποστολής θα κοστίζει αρκετά περισσότερο.
Το πιθανότερο είναι πως θα λειτουργήσουν κανονικά οι μνήμες, οι ασυμβατότητες μητρικής και RAM είναι αρκετά σπάνιες. Πάντως, μπορείς να ελέγξεις στη λίστα συμβατότητας του κατασκευαστή της μητρικής αν αναφέρεται το συγκεκριμένο μοντέλο. Φυσικά η λίστα δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά τις συμβατές μνήμες, μόνο όσες μπόρεσε να δοκιμάσει ο κατασκευαστής.

Παναγιώτης Λούβης απάντησε πριν 6 έτη

Α ωραια.Δηλαδη μπορω να αγορασω απο το expedited line για καλυτερη τιμη;
Ακομη,οι ram δεν ηταν εκει.Βρηκα τις corsair με σχεδον τον ιδιο κωδικο αλλα οι αλλες ειχαν 3200 και 3600mhz και ετρεχαν στα 3200mhz αμφοτερες.Οποτε οι δικες μου θα τρεχουν στα 2933mhz; 
Ακομα κατι λιγο πιο ασχετο.Βλεπω πολλα βιντεο στο youtube που αναφερουν το προγραμμα blockchain miner pro( https://www.youtube.com/watch?v=KxCY-p-HYws )και οτι μπορουμε να κανουμε mine με αυτο bitcoin.Αληθευει;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι, αν δεν βιάζεσαι.
Αφού οι μνήμες είναι rated για 3000MHz, αυτή θα είναι η συχνότητα που θα τρέχουν, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός από τη μητρική που να αποκλείει μια συγκεκριμένη συχνότητα για οποιοδήποτε λόγο.
Αυτό που ισχυρίζονται για 0.1 Bitcoin σε 40 λεπτά είναι απίστευτο ψέμα, μην ασχοληθείς καν.

Παναγιώτης Λούβης απάντησε πριν 6 έτη

Τοτε γιατι αναφερει αλλες συχνοτητες και οχι την 3000;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Πολλές μητρικές είναι έτσι. Δεν σημαίνει τίποτα.

Παναγιώτης Λούβης απάντησε πριν 6 έτη

Δηλαδη θα υπαρχει καποιο προβλημα μεταξυ ryzen 5 1600 msi x370 gaming plus και corsair vengeance lpx black 3000mhz(CMK16GX4M2B3000C15);Αν μπορεις αγγελε ψαξτο γιατι εγω δεν βρισκω ακρη.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από τη στιγμή που δεν τις έχει δοκιμάσει ο κατασκευαστής, δεν υπάρχει τίποτα να ψάξουμε. Το πιθανότερο είναι πως θα λειτουργήσουν, αλλά δεν έχεις το 100% της βεβαιότητας όπως με αυτές που έχει δοκιμάσει ο κατασκευαστής.

Παναγιώτης Λούβης απάντησε πριν 6 έτη

Οποτε ας παρω τις 3200

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι, ειδικά για Ryzen οι μνήμες έχουν παραξενιές που δεν έχουν αντίστοιχα σε Intel.