Mr silenios ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερα. Ενδιαφέρομαι για αγορα οθονης στις 24" στην χαμηλη κατηγορια τιμης. Η χρηση θα ειναι πρωτοβαθμια, δηλαδη σερφαρισμα, μεσα  δικτύωσης, you tube, ταινιες και σιγουρα οχι games, και οι απαιτησεις οι βασικες (αλλωστε κατι περισσοτερο δεν υποστηριζει γενικα το pc μου). Μετα απο μια πρωτη ερευνα αγορας κατέληξα σε δυο οθονες: την AOC 24B1H 23.6'', και την PHILIPS 243V7QDSB 23.8"  (καλοδεχουμενη, βεβαια, και καθε δικια σας προταση). Ο ενδιασμος μου εχει να κανει με το οτι η PHILIPS ειναι μεν IPS που θεωρείται ανωτερο πανελ απο το MVA που ειναι η AOC, ομως η AOC εχει καλυτερο static contrast 3000:1 εναντι 1000:1 της PHILIPS, ελαφρως καλυτερο pixel pitch: AOC 0,272mm εναντι 0,275mm της PHILIPS, οπως και ελαφρως, παλι, καλυτερο pixel density: AOC 93ppi εναντι 92ppi της PHILIPS (τα στοιχεία τα βρηκα απο το https://www.displayspecifications.com/en). Τελικα οι διαφορες αυτες στα χαρακτηριστικα των δυο οθονων ειναι πραγματι σημαντικες, ή αδικως προβληματιζομαι?? Ποια απο τις δυο οθονες θα επιλεγατε? (ή καποια τριτη δικια σας προταση). Να σημειωσω πως η AOC ειναι 30 ευρω φθηνοτερη απο την PHILIPS. Ευχαριστω εκ των προτερων. 

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Οι τιμές που δίνουν οι κατασκευαστές για το contrast πολλές φορές είναι παραπλανητικές και δεν δείχνουν την πραγματικότητα.

Το pixel density είναι σημαντικό, αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Διαφορά θα καταλάβεις μόνο αν κάθεσαι υπερβολικά κοντά στην οθόνη και πάλι δεν είναι σίγουρο.

Αφού σε ενδιαφέρει μια οθόνη γενικής χρήσης, θα επέλεγα την Philips με το IPS panel.

Mr silenios απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργος Τράντζας, ευχαριστώ για την απάντηση.