gerge 1999 ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.Εδώ και μήνες ο σκληρός δίσκος(hdd) του laptop μου χωρις πολυ χρηση πηγαινει 100%.Πιστευετε αξιζει μια αναβάθμιση σε ssd;Αν ναι,μπορειτε να μου προτεινετε καποιον (120gb) και να μου πειτε αν ειναι ευκολο να τον εγκαταστησω ο ιδιος;

Επισης,δεν εχω εξωτερικο δισκο και το CD των windows

Ευχαριστω πολυ

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Aυτός είναι ένας καλός SSD.

Αν το laptop σου έχει 8GB RAM, αξίζει η αναβάθμιση σε SSD. Αν όχι, είναι καλύτερα να αυξήσεις πρώτα τη RAM, γιατί η χαμηλή RAM είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που χρησιμοποιείται έντονα ο δίσκος, λόγω της εικονικής μνήμης.

Το πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις το δίσκο εξαρτάται από το laptop. Σε κάποια laptop αρκεί να βγάλεις μια βίδα μόνο, σε άλλα χρειάζεται να λυθεί το μισό laptop. Μπορείς να ψάξεις στο youtube βίντεο με το μοντέλο του laptop σου για να δεις πόσο εύκολο είναι να λυθούν.

Για να μεταφέρεις τα δεδομένα από τον παλιό στο νέο δίσκο θα ήταν χρήσιμη μια εξωτερική θήκη για να τον συνδέσεις με USB. Εδώ μπορείς να δεις λεπτομέρειες για την αντιγραφή ανάμεσα στους δύο δίσκους.

gerge 1999 απάντησε πριν 7 έτη

Καλημερα,το λαπτοπ μου ειναι το Acer Aspire 5940g μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε αν αυτη η Ram ειναι συμβατη(http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16ls11-4-4gb-so-dimm-ddr3-1600mhz-value-ram-p-PER.552754) και αν γινεται να εχω δυο διαφορετικες μνήμες Ram στο ιδιο λαπτοπ(Μια 2gb και μια 4gb διαφορετικης μαρκας)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σαν χαρακτηριστικά, το πιθανότερο είναι πως θα είναι συμβατή. Δεν είναι όμως καλή ιδέα να βάλεις μνήμες διαφορετικού μεγέθους και διαφορετικής μάρκας μαζί, θα έχεις αυξημένη πιθανότητα ασυμβατότητας.

Καλύτερα από θέμα συμβατότητας αλλά και απόδοσης είναι να βγάλεις τη μνήμη των 2GB και να βάλεις ένα dual channel kit.