Αντώνης Λέλης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
Χρειάζομαι άμεσα οθόνη κυρίως για γενική χρήση και προγραμματισμό, αλλά και καμιά ταινία και λίγο Minecraft.
Η κάρτα γραφικών του laptop στο οποίο θα συνδεθεί είναι τελείως βασική (Radeon 520). Ο επεξεργαστής είναι αξιοπρεπής (i5 8ης γενιάς). Στο μέλλον θα πάρω σταθερό με καλύτερη κάρτα (όταν γίνει προσιτό το Ray tracing :) )
Θα βρίσκομαι περίπου στα 60'' μακριά, αλλά για ταινίες γύρω στα 2,5 μέτρα μακριά. Ως τώρα χρησιμοποιώ οθόνη 23'' που είναι στα τελευταία της (και για ταινίες, καθώς δεν έχω τηλεόραση). Θέλω να πάω στις 27''.
Έχω λίγη μυωπία και αστιγματισμό, γι' αυτό με κουράζουν οι χαμηλές πυκνότητες pixels. Βρίσκω σε ανάλυση 1440p. Δε βρίσκω με 144Hz, αλλά δεν πειράζει. Η κάρτα μου θα είναι εντάξει με τα 1440p ή θα έχω προβλήματα;
Επίσης, θέλω αξιόπιστη μάρκα, μάλλον κάτι σε Dell ή Lenovo και αγορά από Ελλάδα. Έχετε κάποια οθόνη να προτείνετε ως 300€;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας :)

2 Απαντήσεις

Αντώνης Λέλης απάντησε πριν 3 έτη

* 60cm ήθελα να γράψω, αντί για 60'' μακριά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Αντώνη

Με την κάρτα γραφικών σου σίγουρα δεν θα πιάνεις τα σχετικά FPS στα παιχνίδια για να εκμεταλλευτείς τα 144Hz.

Ωστόσο, αυτό δεν σε επηρεάζει, καθώς μπορείς να χαμηλώσεις τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Όταν πάρεις τη νέα σύνθεση, τότε μπορείς να τη ρυθμίσεις πάλι στα 144Hz.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτή. Οι Dell είναι άψογες οθόνες, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω κάποιο μοντέλο με τα χαρακτηριστικά που θέλεις στα 300€.

Πάντως, αν το gaming έρχεται σε δεύτερη μοίρα και θεωρείς τις άλλες εργασίες πιο βασικές, θα πρότεινα να πας σε  κάποιο μοντέλο 75Hz IPS της Dell.

Αν θέλεις τα 144Hz απαραίτητα για το gaming, σε αυτές τις ίντσες, ανάλυση και κόστος δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.