Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑδυναμία στο dialog box “save as..” να “create new folder”
Panos Skouloudakis ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα παίδες,
τελευταία -δυστυχώς δεν μπορώ να προσδιορίσω από πότε αλλά όχι πάνω 7 μέρες- δεν έχω την δυνατότητα όταν επιλέγω για οποιοδήποτε αρχείο "save as" να δημιουργήσω νέο φάκελο ώστε να σωθεί σε αυτό το αρχείο που θέλω. Αν πάω "εξωτερικά" μπορώ να δημιουργήσω -αν αυτό που λέω βγάζει νόημα- και τότε εμφανίζεται στο dialog box και μπορώ να σώσω εκεί. Έχει πάρει τίποτα το αυτί σας για κάτι που σπάει από οποιαδήποτε win update τελευταία ή αν έχειτε ιδέα για κάποιο fix?
win 10 pro, 21H2 updated.
Ευχαριστώ,

10 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Υπάρχουν διαφορετικές υλοποιήσεις των λεγόμενων Common Dialogs των Windows (το Save As είναι ένα απ' αυτά) καθώς και εκδόσεις αυτών, ενώ πολλές εφαρμογές υποστηρίζουν μόνο τα Common Dialogs τα οποία υπήρχαν στις παλιότερες εκδόσεις των Windows (εξακολουθούν να υποστηρίζονται και στις νεότερες). Διαφέρουν αρκετα μεταξύ τους. Δοκίμασε να κάνεις Save As από διαφορες εφαρμογές (πχ από το Notepad, τον Browser ή μια άλλη εφαρμογή που χρησιμοπείς κι αν είναι δυνατόν κι από μια παλιά - αυτές είχαν κι ένα κουμπάκι "Create New Folder").
Αν θέλεις ανέβασε και μια photo, η οποία να δείχνει τι ΔΕΝ μπορείς να κάνεις (και μπορούσες πριν).
Νομίζω όμως ότι πάντα μπορείς να κάνεις right-click πάνω στη λίστα των αρχείων στο dialog-box και να επιλέξεις New->Folder στο popup-menu που εμφανίζεται, κι αυτό ανεξάρτητα από την έκδοση των Common Dialogs που χρησιμοποιεί η εφαρμογή σου.

Panos Skouloudakis απάντησε πριν 2 έτη

Δεν δουλεύει από καμία εφαρμογή το "create new folder" στο "save as"
Μια τυχαία εικόνα από save as στο Photoshop.
Πατώντας στο "new folder" δεν συμβαίνει τίποτα.
 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Η Εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί ένα custom Save As dialog, αλλά βέβαια το “Create New Folder” κουμπάκι θα έπρεπε να δουλεύει.
Στο link εδώ έχω δύο παραδείγματα "Save As" dialogs, το 1ο είναι από το Notepad (καινούριο) και το 2ο από μια παλιά εφαρμογή, και τα δύο στα ίδια Windows. Και τα δύο έχουν κι ένα κουμπάκι “Create New Folder” (στην 1η περίπτωση πρόκειται για menu item στην πραγματικότητα - το δείχνω με το βελάκι Α) και λειτουργούν κανονικά. Αλλά κι αν ακόμα δε λειτουργεί, νομίζω πάντα πρέπει να γίνεται με Right-click->New->Folder, όπως δείχνω με το βελάκι B (πρέπει να μην έχεις επιλεγμένο κάποιο αρχείο, για να εμφανιστεί σωστά το context-menu). Δε λειτουργεί ούτε αυτό?
Τώρα γιατί δε λειτουργεί το κουμπάκι “Create New Folder”, αν δεν είναι θέμα rights στο δίσκο ή στο folder (τότε βέβαια δε θα είναι δυνατή οποιαδήποτε write/save λειτουργία εκεί), δοκίμασε πρώτα ένα restart (εννοώ full restart, όχι sleep ή hibernate) και δες αν διορθώνεται, διαφορετικά μπορούμε να δούμε κάποια options ή τη registry.

Panos Skouloudakis απάντησε πριν 2 έτη

Όπως είπα δεν λειτουργεί σε καμία εφαρμογή. Τις έχω δοκιμάσει όλες ή σχεδόν όλες.
Libre Office, Firefox, Chrome, εφαρμογές της adobe (After effects, photoshop, Encore) από το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για video edditing (Edius) και γενικά ότι θέλω να σώσω πάντα επιλέγω το folder που θα σωθεί.
Στο δεξί κλικ του save as (2η φωτογραφία σου) λείπουν επιλογές. Υπάρχουν μέχρι ΚΑΙ την "paste shortcut" λείπουν οι επόμενες και υπάρχει μόνο στο τέλος η επιλογή "properties".
 
Απεγκατέστησα τα τρία τελευταία updates των windows αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα και από εμένα
Παρατήρησες αν το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από κάποιο update; Δοκίμασε να κάνεις μια επανεκκίνηση των Windows file explorer. Οδηγίες θα βρεις εδώ.

Panos Skouloudakis απάντησε πριν 2 έτη

Από οτι κατάλαβα, είναι θέμα explorer. Δεν μου επιτρέπει γενικά να δημιουργήσω νέο φάκελο. ΑΝ δεν είχα το θέμα στο save as, δεν θα με ενοχλούσε μιας και δεν χρησιμοποιώ τον windows explorer ως file manager αλλά την εφαρμογή Directory opus στην οποία το create new folder δουλεύει μια χαρά. Δυστυχώς, στο save as όλα γίνονται μέσω win explorer για αυτό έχω και το θέμα.
Έχω απεγκαταστήσει τα τρια τελευταία updates (ότι έκανα το 2022) χωρίς μεταβολή της κατάστασης.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Με right-click θα πρέπει να εμφανίζει και κάποιο submenu "New" (και όλες τις υπόλοιπες επιλογές του), πριν την "Properties" (οι υπόλοιπες επιλογές που εμφανίζονται στις photo μου, δλδ Visual Studio, UltraSearch κ WinMerge, δημιουργούνται από εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει στο σύστημά μου, οπότε δε θα εμφανίζονται και σε κάθε σύστημα), αλλά η "New" πρέπει να υπάρχει, αφορά άλλωστε και αρκετούς τύπους αρχείων. Να επαναλάβω ότι δεν πρέπει να έχεις επιλεγμένο κάποιο αρχείο για να εμφανιστεί σωστά το context-menu (διαφορετικά εμφανίζεται ένα context-menu ανάλογα με τον τύπο αρχείου, το οποίο βέβαια δεν περιέχει κάποια επιλογή "New").
Βρήκα κάποιο link όπου περιγράφεται μια λύση σε ένα παρόμοιο (ή ίσως και το ίδιο) πρόβλημα. Αφορά τα Windows 7, αλλά το έλεγξα και όσα περιγράφονται στο post υπάρχουν και στα Windows 10. Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να γίνει τουλάχιστον κάποιος έλεγχος, αν όλα αυτά είναι σωστά.
 

Panos Skouloudakis απάντησε πριν 2 έτη

Μπα, δεν δουλεύει τίποτα από όλα αυτά.
Υπάρχει καμία περίπτωση για επανεγκατάσταση του file explorer (λέμε τώρα) πριν καταφύγω στο format?
Αυτό είναι το menu στο δεξί κλικ του windows explorer.
 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Στο Quick Access Menu επόμενο είναι να μην υπάρχει η επιλογή "New", εφόσον πρόκειται απλώς για μια λίστα από shortcuts. Δοκίμασέ το σε ένα κανονικό folder. Η επιλογή "New" πρέπει να εμφανίζεται, χωρίς αυτήν δε μπορείς κάνεις ούτε New->Text Document. Ξέχασα να πω, όταν κάνεις τις αλλαγές στη registry (btw, υπήρχαν όλα όσα αναφέρονται στο link ή όχι?) αυτό δε σημαίνει ότι ο Explorer θα τις δει αμέσως, μπορεί να χρειάζεται κλείσιμο και ξανά φόρτωμα (από τον Task Manager κάνεις kill τον Explorer και μετά επιλέγεις File->Run new Task και γράφεις explorer).
Το ζητούμενο είναι να επαναφέρεις την επιλογή "New" στο context-menu. Μπορείς να αναφέρεις το πρόβλημα στο Microsoft Community ή να ζητήσεις βοήθεια απο στο site superuser.com. Ή google-άροντας, πχ Windows Explorer missing New context menu. Εάν σου προτείνονται .reg files τα οποία λένε ότι λύνουν το πρόβλημα, μην κάνεις double-click (θα κάνει τις αλλαγές στη registry αμέσως), μπορείς να κάνεις Right-click->Edit και να δεις τι αλλάζει. Μπορεί να φταίει οτιδήποτε, από χαμένες ή λάθος registry entries, μέχρι και ένας από τους handlers ο οποίος κρασσάρει και δεν αφήνει το context-menu να εμφανιστεί). Μπορείς να κοιτάξεις και τα Logs στον Event Viewer. Υπάρχουν και αρκετά registry repair tools, μερικά ίσως βοηθήσουν, άλλα μπορεί και να το χαλάσουν ακόμα περισσότερο ή να εγκαταστήσουν και κάποιο bloatware.

Panos Skouloudakis απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα,
η επιλογή NEW δεν υπάρχει σε κανένα folder/dir, απλά το έδειξα εκεί που είναι κενό.
Έχω κάνει σε προηγούμενο βήμα restart τον explorer.
Επαναλαμβάνω πως αυτό συμβαίνει μόνο στον windows explorer. Στον file manager που χρησιμοποιώ, δουλεύουν όλα μια χαρά.
Θα το παλέψω λίγο ακόμα και αν δεν βγάλω άκρη, μιας και είναι 2 χρόνων εγκατάσταση θα φάει το format της.
Ευχαριστώ τα παιδιά που ασχολήθηκαν.
:)