Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑλλαγή επεξεργαστή…είναι εφικτό????
Stathis Mantas ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα....ελπίζω να γίνω όσο το δυνατόν κατανοητός σε όσο το δυνατό λιγότερες γραμμές.
Έχω δύο συστήματα(γραφείο - σπίτι), για χάριν συντομίας θα τα αποκαλώ 1(γραφείο) και 2(σπίτι)...
1: Intel Core i7 CPU 950 3.07GHz - 2GB RAM - Nvidia GeForce 8400GS
Intel DX58SO - windows 7 32bit

2:Intel Core 2 CPU E7400 2.80GHz - 4GB RAM - ATI Radeon HD 5700
Series - Asrock G31 VS - windows 7 32bit

Κάποιες ερωτήσεις - απορίες:

1) Θα ήθελα να κάνω τράμπα τους επεξεργαστές στα δύο αυτά συστήματα...αυτό σημαίνει πλήρη αποσυναρμολόγηση των δύο συστημάτων??? θα χάσω προγράμματα - αρχεία στους δύο υπολογιστές??? Είναι εφικτό αυτό που θέλω???
2) Τι μου προτείνετε, ως επεμβάσεις, για την αύξηση των επιδόσεων στα δύο συστήματα, με βάση τους επεξεργαστές που βλέπετε πιο πάνω???

Να σημειώσω πως το σύστημα 1 (γραφείο), έχει βασικό αντικείμενο σχεδιαστικά προγράμματα μηχανικού και το σύστημα 2 (σπίτι), κυρίως παιχνίδια (FM, COD, BATTLEFIELD κτλ) και γενική χρήση.

Ευχαριστώ.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Στάθη.

Οι δύο αυτοί επεξεργαστές μπαίνουν σε διαφορετικά socket, οπότε θα πρέπει να μεταφέρεις επεξεργαστή και μητρική, δεν γίνεται να αλλάξεις μόνο τον επεξεργαστή.

Γιατί όμως απλά δεν μεταφέρεις τον υπολογιστή του σπιτιού στο γραφείο και του γραφείου στο σπίτι? Γιατί, ακόμα και αν αλλάξεις μητρικές, δεν γίνεται να κρατήσεις τα υπάρχοντα Windows και προγράμματα, πρέπει να γίνει format και επανεγκατάσταση για να έχεις και τους δύο υπολογιστές καθαρούς και λειτουργικούς.

Απλά αν κάνεις αυτή την αλλαγή των υπολογιστών, βάλε την AMD 5700 μαζί με τον i7 950, είναι ελαφρώς πιο ισχυρή από την Nvidia 8400.

Επίσης ο υπολογιστής με τον i7 θέλει οπωσδήποτε περισσότερη RAM, 2GB είναι πολύ λίγη για οποιαδήποτε χρήση. Δες τον οδηγό αγοράς RAM.