Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑλλαγή Laptop κρατώντας το "παλιό" λειτουργικό. Γίνεται?
Apostolis Tsi ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να αγοράσω ένα laptop χωρίς windows και να βάλω κλώνο από το παλιό λάπτοπ που πάει για απόσυρση. Είτε με εγκατάσταση ξανά των windows, είτε με κλώνο του σκλήρου από το παλιό λάπτοπ..? Ευχαριστώ!

6 Απαντήσεις

Σταμάτης Σάργας απάντησε πριν 9 έτη

Δες εδώ. Αλλά στο παλιό laptop δεν πρέπει να έχεις τα Windows. Άλλαξέ τα με Linux

Apostolis Tsi απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ Σταμάτη. Να σε ρωτήσω, επειδή θέλω να αντιγράψω και τα αρχεία που υπάρχουν στο pc, αν έκανα αυτή η διαδικασία https://www.pcsteps.gr/23914-πλήρης-αντιγραφή-δίσκου-ssd-hdd/ (αντι για ssd θα είχα τον σκληρό του νέου λαπτοπ) θα μπορούσα να τη συνδυάσω με το τηλέφωνο? η λέω βλακείες.. Αλλιώς πρότεινε μου αν μπορείς τα "σωστά" βήματα (να θυμάσαι ότι δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο) για να περάσω όλα τα δεδομένα ενός λαπτοπ (και τα windows) σε ένα νέο λαπτοπ χωρίς λειτουργικό.
Υ.Γ. Γίνεται να βγάλω τον σκληρό απο το παλιό λαπτοπ και τον τοποθετήσω στο καινούργιο και απλά να κάνω την ενεργοποίση των windows με το τηλ ή μένουν "δεδομένα" στο παλιό λάπτοπ?

Σταμάτης Σάργας απάντησε πριν 9 έτη

Βασικά δεν ξέρω αν μπορείς να συγχρονίσεις κινητό και υπολογιστή, δεν είμαι PCsteps Moderator :P
Αλλά δε νομίζω ότι μπορείς, αλλά μπορείς να βρεις μια υπηρεσία με client διαθέσιμο σε Windows και Andoid/iOS/Windows Phone (ό,τι χρησιμοποιείς, και δες εδώ για υπηρεσίες) και να την εγκαταστήσεις στο τηλέφωνο, και να κάνεις log in σε αυτήν από τα Win.
Όσον αφορά το υστερόγραφό σου, τα δεδομένα θα παραμείνουν στον σκληρό, δε χάνονται, αλλά καλού κακού σου προτείνω να κάνεις ένα backup. 

Apostolis Tsi απάντησε πριν 9 έτη

Αυτο με το "τηλεφωνο" μας μπερδεψε.. Δεν εννοούσα αυτό, αλλά το τηλ στη microsoft για την ενεργοποιηση των windows σε "νεο" υπολογιστη (οπως ελεγε το αρθρο που μου ποσταρες στην αρχη).
Οποτε πες μου αν μπορεις ποια ειναι τα πιο σωστα-απλα βηματα για να παρω "αρχεια και windows" απο ενα παλιο λαπτοπ και να τα "μεταφέρω" σε ένα νέο λαπτοπ..
Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου..:)

Σταμάτης Σάργας απάντησε πριν 9 έτη

Ο πιο απλός τρόπος είναι να πάρεις ένα Windows backup image από το παλιό laptop. Δες εδώ πώς :-)
Μετά απλά σύνδεσε το USB το οποίο περιέχει το backup στο νέο laptop και κάνε boot από αυτό. Μετά κάνε restore την image. Αν όλα πάνε καλά, θα έχεις τα ίδια Windows και απαράλλακτα με το παλιό laptop. Αν όχι, τα αρχεία σου και τα προγράμματά σου θα είναι ασφαλή στο παλιό.
Τώρα αν αυτό επιτύχει, πρέπει να αντικαταστήσεις τα Windows στο παλιό laptop με Linux (προτείνω το Zorin OS αν είσαι νέος στο Linux) και να ενεργοποιήσεις τα Windows στο νέο.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Άμα κάνεις κλώνο το πιο πιθανό είναι να μην σου ανοίγουν καν τα windows γιατί θα έχουν μέσα τους παλιούς drivers.
Αν έχεις το product key μπορείς να κάνεις καθαρή εγκατάσταση στο νέο laptop το πιο πιθανό είναι να σου ενεργοποιηθούν τηλεφωνικά εφόσον δεν χρησιμοποιήσεις ξανά το παλιό laptop.