Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑναβάθμιση ή αγορά υπολογιστή;
Gianis ρώτησε πριν 2 έτη

Έχω ένα pc φτιαγμένο το 2013 με επεξεργαστή Intel Core I7-3770 3.40ghz, RAM 16GB και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 660. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια. Θέλω μόνον να έχω γρήγορη επεξεργασία σε βίντεο. Χρησιμοποιώ π.χ το CyberLink Power Director και άλλα παραπλήσια προγράμματα. Διαθέτω γύρω στα 350 με 400 ευρώ για επεξεργαστή, μητρική και μνήμη. Τι προτείνετε και αν η κάρτα γραφικών που έχω θα μου είναι χρήσιμη. 
Σας ευχαριστώ.

5 Απαντήσεις

Gianis απάντησε πριν 2 έτη

Συμπληρωματικό: Τροφοδοτικό Corsair 650 Watt,
Δίσκος εργασίας SSD, σε Windows 10.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιάννη! Αν σε ενδιαφέρει απλά να έχεις έξοδο εικόνας, η κάρτα γραφικών σου είναι αρκετή. Επίσης, το τροφοδοτικό και τον δίσκο μπορείς να τα κρατήσεις χωρίς πρόβλημα. Μπορείς να πας σε κάποιον Ryzen 5 3000 ή 5000 (αναλογα τις τιμές του καταστήματος που θα επιλέξεις), και σε κάποια οικονομική B550 (πχ MSI B550-A Pro). Για μνήμες μπορείς να δεις κάποιες GSKILL στα 3200 MHz στη χωρητικότητα που θες. 

Gianis απάντησε πριν 2 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για το έκδηλο ενδιαφέρον που δείξατε! Τώρα μεταξύ του AMD Ryzen 5 5600X και του Intel Core i5-12600 3.3 GHZ ποιόν προτείνετε; Πάντα για επεξεργασία βίντεο και με προτεραιότητα τους χρόνους εξαγωγής. Επίσης αν πάω σε επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά π.χ AMD Ryzen 5 5600G θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα σε χρόνο εξαγωγής με την κάρτα που έχω; Όσο για νέα κάρτα γραφικών στο μέλλον.
ΦΙΛΙΚΑ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ο Intel είναι ισχυρότερος επεξεργαστής, αλλά είναι ακριβότερος και οι συμβατές μητρικές είναι ακριβότερες, οπότε η σύνθεση θα βγει σε άλλη κατηγορία τιμής. Αν έχεις το budget, αξίζει ο Intel. Παρότι η κάρτα σου είναι παλιά, συνεχίζει να είναι ισχυρότερη από τα ενσωματωμένα γραφικά.

Gianis απάντησε πριν 2 έτη

Γιώργο και πάλι πολλές Ευχαριστίες. Με έλυσες τις απορίες που είχα. Σας εύχομαι ότι  καλύτερο.