Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑναβάθμιση σε Windows 11 σε μη συμβατό μηχάνημα
iliast ρώτησε πριν 2 έτη

Σχετικά με το άρθρο:
https://www.pcsteps.gr/368948-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-windows-11-%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF-pc/
Για να επιβεβαιώσω ότι κατάλαβα σωστά:
    1. Εάν προχωρήσω σε Upgrade με το εργαλείο Universal Media CreationTool, από ΝΟΜΙΜΑ Windows 10 Pro σε Windows 11 Pro, σε μηχάνημα ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΟ με Windows 11, η μετάβασή μου στα 11άρια θα είναι νόμιμη και ΟΡΙΣΤΙΚΗ (μόνιμη); Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή των Windows 10, το "διάβασμα" του hardware μου και του υπολογιστή μου γενικά; (οπότε θα μπορώ να κανω εγκατάσταση όσες φορές θέλω).
    2. Εάν ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΛΕΙΟ κατεβάσω το .ISO των Windows 11, χωρίς να κανω Upgrade και το "κάψω" σε δισκάκι (ή αντίστοιχα με την αντίστοιχη επιλογή σε USB):
        α. Θα μπορέσω να ξανασετάρω ΝΟΜΙΜΑ Windows 11, π.χ. μετά από ένα format;
        β. Η έκδοση των Windows 11 που θα κατέβουν σε μορφή .ISO, θα είναι η σωστή που μου αναλογεί νόμιμα (δηλαδη η έκδοση Pro);
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω την απάντησή σας.
 
   Ταξίδης Ηλίας, Δράμα

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Ηλία

1)Ναι, η αναβάθμιση θα είναι κανονικότατη, σαν να έχεις κάνει αναβάθμιση με το εργαλείο της Microsoft σε ένα συμβατό μηχάνημα.

2)Αν δεν κάνεις αναβάθμιση, δεν θα πάρεις άδεια για Windows 11. Θα μπορέσεις να κάνεις εγκατάσταση από το DVD/στικάκι, απλά δεν θα γίνει ενεργοποίηση.

3)Από τα Windows 10, τα ISO είναι κοινά για όλες τις εκδόσεις, Ενεργοποιείται η αντίστοιχη έκδοση ανάλογα το κλειδί που θα βάλεις ή την άδεια που έχεις.

iliast απάντησε πριν 2 έτη

Έχω προχωρήσει σε upgrade και ολα πηγαν καλα.
Εχω κατεβασει και "καψει" και το .iso
Να υποθέσω, πως απο τωρα και στο εξης, αν χρειαστει, οταν θα επαναγκαταστησω τα Windows 11, αυτα πλεον θα ειναι ενεργοποιημενα;
 
Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.
     Ηλιας
 

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα ,ναί αρκεί να έχουν ενεργοποιηθεί τα win11 μία φορά.  Το κλειδί των windows ,έχει αποθηκευθεί στη μητρική σου.
 
Μετά από φορμάτ ,η μητρική σου θα αναγνωρίσει το κλειδί και θα ενεργοποιηθούν αυτομάτως τα win11 .
Τώρα που έκανες το upgrade έχεις 10 μέρες περιθώριο για να  γυρίσεις στα win10 χωρίς φορμάτ πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις-->Ενημέρωση κι ασφάλεια-->Αποκατάσταση.
 
Υπάρχει κι ένας νέος φάκελος windows.old στο σκληρό σου δίσκο αν το ψάξεις.(=τα win10 δηλ. η προηγούμενη εγκατάσταση αυτών.)