Χαράλαμπος Αμπουράντης ρώτησε πριν 1 έτος

Γεια χαρά. Σκέφτομαι να πάρω ένα καλό gaming pc και ήθελα να ρωτήσω αν τα PC του άρθρου "Αγορά υπολογιστή PC Build €399 - 17.412 - Οκτώβριος 2022" παίρνουν αναβάθμιση και αν ναι σε ποια parts. Θα μπορώ στο μέλλον να αναβαθμίσω π.χ. την RAM, τον SSD, την Μητρική ή είναι "κολλημένα" στο PC.
Υ.Γ.: Ψιλοάσχετος περί του θέματος 
Ευχαριστώ 

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 1 έτος

Στα desktop PCs όλα τα εξαρτήματα (CPU, RAM, GPU, HDD/SSD) είναι αφαιρούμενα (και άρα "αναβαθμίσιμα"), τίποτε δεν είναι κολλημένο. Όπως θα έχεις ήδη δει σε διάφορα forums ή sites (συμπεριλαμβανομένου και του PCsteps!) ένα θέμα συζήτησης είναι ο σχεδιασμός μιας "σύνθεσης" υπολογιστή: τί CPU να βάλω, πόση RAM και σε ποιά ταχύτητα, ποιά κάρτα γραφικών κλπ κλπ. Η απάντηση εξαρτάται από τις απαιτήσεις και το budget.
Το τι είδους και προδιαγραφών εξαρτήματα μπορείς να τοποθετήσεις καθορίζεται ουσιαστικά από το motherboard, πχ ένα motherboard με chipset B550 έχει υποδοχή AM4, υποστηρίζει επεξεργαστές AMD Ryzen μέχρι 5ης γεννιάς (R3/5/7/9 5xxx), μνήμες DDR4 και PCIe4.0. Google-άρεις το μοντέλο του motherboard, πας στο site του κατασκευαστή, κι εκεί υπάρχουν menus με ονόματα όπως Specifications, Support, CPU Support, Support List, Memory Support List κλπ, όπου μπορείς να δεις τα συμβατά components.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα και από εμένα! Όπως είπε και ο Χρήστος, όλα τα εξαρτήματα μπορούν να αναβαθμιστούν στο μέλλον. Με τη μητρική ίσως έχεις θέμα, καθώς μετά από ένα διάστημα δεν θα υπάρχουν συμβατές και θα πρέπει να αλλάξεις και επεξεργαστή μαζί. Αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις μητρικές, καθώς κάποια στιγμή τα chipset σταματάνε να κυκλοφορούν.