Cristos kanellopoulos ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπερα, 
Θέλω να με βοηθήσετε παρακαλώ πολύ για το pc μου , έχω μια 3080 ti suprim x 12 gb έναν cpu 5900x ryzen 9 με motherboard asus rog strix x570-f gaming και 16gb g.skill 4000 συχνότητα. Νιώθω ότι έχω bottleneck σε κάποια games και δεν ξέρω αν αξιοποιείται η κάρτα μου (σε 2560×1440)η ανάλυση που παιζω και θα ήθελα να παω στο μελλον 4κ.. να αλλάξω κάτι από τα παραπάνω cpu motherboard? δεν έχω θέμα με το οικονομικό απλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα ας που γύρω στα 500 ευρω σε cpu ειναι καλύτερα intel ? .. και μια τελευταία ερώτηση είναι ότι προσπαθω να κάνω λίγο overclock την κάρτα και δεν ανεβαίνει (κρασαρι) ενώ μέσα στο κουτί έχει διαφήμιση για το afterburner msi .

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Χρήστο! Μπορείς να μας δώσεις κάποια παραδείγματα με επιδόσεις σε παιχνίδια; Ο επεξεργαστής σου είναι αρκετά ισχυρός για να έχεις πρόβλημα. Το overclock δεν είναι εγγυημένο και κάθε κομμάτι σηκώνει λιγότερο ή περισσότερο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. 

Cristos kanellopoulos απάντησε πριν 1 έτος

καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ που μου απάντησες.  απλά έχω drop fps και έλεγα μήπως μπορώ μα το αποφύγω. τώρα στο cyberpunk έχω με RTx on όλα 50- 60 fps, με dlss on πάω 70 ,χωρίς rtx και όλα στο φουλ πάω 80-90 και με dlss on πάω πάλι τα ίδια με λίγο παραπάνω.  λες και δεν κάνει δουλειά το dlss . δεν ξέρω αν φταίει και το Hdmi που παιζω γιατί έχω θέμα με το Dislpay port (στην θύρα).μέγιστα hz είναι 165 αλλά παίζω μέχρι 140 λόγο hdmi .. έχει διαφορά αυτό? και η οθόνη είναι freesync. μήπως με g- sync θα είμαι καλύτερα?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν έχεις σταθερά πάνω από 60hz σε single player παιχνίδι, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Είσαι σίγουρος πως η οθόνη έχει συμβατότητα με Nvidia στο Freesync? Δεν είναι δεδομένο. Σε άλλα παιχνίδια έχεις FPS drops; 

Cristos kanellopoulos απάντησε πριν 1 έτος

αν δεν έχει συμβατό το g-sync θα δυσκολεύεται να τα δώσει τα fps σε competitive παιχνίδια? πχ warozone 2. Η οθόνη μου είναι 165hz και είναι freesync έχω την aorus gigabyte Ffi27q 2k 165hz

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Το Freesync/Gsync κλειδώνει τα FPS, οπότε έχεις μια σχετική σταθερότητα σε σχέση με το να μην το είχες. Πάντως οι επιδόσεις δεν ακούγονται κακές. FPS drops μπορείς να έχεις και εξαιτιας κάποιας αλλαγής στο παιχνίδι, πχ κομμάτια του gameplay που απαιτούν μεγαλύτερη ισχύ.