Παναγιώτης Γεωργάκης ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, έχω το παρακάτω build desktop εδώ και αρκετά χρόνια και ενδιαφέρομαι να κάνω κάποια αναβάθμιση. Καταλαβαίνω ότι η CPU είναι η λογική λύση αλλά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και (εάν γίνεται) μερικά ενδεικτικά μοντέλα. Ευχαριστώ.
 
Επεξεργαστής   Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz (4 πυρήνες)
Εγκατεστημένη   RAM 16,0 GB
Λειτουργικό σύστημα   64 bit  (Windows 10)
Κάρτα γραφικών  NVIDIA GeForce GTX 950
Μητρική   MSI B150M PRO-VDH (MS-7982)

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Παναγιώτη

Για να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να μας πεις που κυμαίνεται το budget σου και τι απαιτήσεις έχεις από τον υπολογιστή.

Παναγιώτης Γεωργάκης απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα, ο υπολογιστής είναι κυρίως για καθημερινή χρήση και γνωρίζω ότι για αυτό είναι ικανοποιητικός αυτή τη στιγμή, απλά που και που παίζω και κανένα παιχνίδι και θα ήθελα να μείνει σε θέση να τρέχει έστω και σε low σύγχρονα παιχνίδια. Επίσης είδα ότι δεν υποστηρίζει η CPU τα Windows 11, ξέρω ότι παρακάμπτεται αυτό αλλά σκεφτόμουν μήπως ήρθε η ώρα για μια αναβάθμιση.
Από θέμα budget, δεν έχω δει τιμές, γνωρίζω ότι η αγορά είναι σε κακή φάση, θα ήθελα να δω μια μέτριου κόστους λύση για να αποφασίσω εάν αξίζει την επένδυση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Με δεδομένο ότι οι κάρτες γραφικών είναι πανάκριβες αυτήν την περίοδο, δεν θα πρότεινα να αλλάξεις κάρτα γραφικών.

Ανάλογα το budget σου, μπορείς να αλλάξεις επεξεργαστή, μητρική και μνήμες, και να αφήσεις την κάρτα γραφικών για το μέλλον.

Για να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να μας πεις ένα budget. Γενικά, η κατηγορία που χρειάζεσαι είναι ένας Ryzen 5 ή i5.

Παναγιώτης Γεωργάκης απάντησε πριν 1 έτος

Κοιτάχτε, από ότι βλέπω για επεξεργαστή i5 στο socket της μητρικής μου, πάμε πάνω απο 200 ευρώ. Μέχρι κάπου εκεί θα ήθελα να δώσω. Τώρα να αλλάξω και μητρική και επεξεργαστή είναι πολλά έξοδα. Οπότε μάλλον για αυτό μιλάμε, έναν επεξεργαστή σε νορμάλ τιμή.
Η μνήμη θεωρώ είναι εντάξει, το ίδιο και οι σκληροί που έχω πάνω (1 SSD και 1 HDD).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν θες να κρατήσεις την ίδια μητρική, τότε μπορείς να πας σε κάποιον i5 7ης γενιάς. Ο 7400 βλέπω ότι κυμαίνεται στο budget σου, αλλά πρέπει να κάνεις πρώτα BIOS update στη μητρική.

Παναγιώτης Γεωργάκης απάντησε πριν 1 έτος

Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!