ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΥΛΗΣ ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα σας. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το λάπτοπ μου το οποίο είναι μάρκας lenovo και μοντέλο ideapad 320 15ISK. Θέλω να του κάνω αναβάθμιση γιατί το μηχάνημα σέρνεται και καθώς μπαίνω στη διαχείριση εργασιών βλέπω την Ram στο 95% και το σκληρό στο 100%. Το laptop έχει μία build in memory στα 4gb στα 2133MHz και ένα ακόμα slot για επέκταση μέχρι 12gb. Τό θέμα μου είναι το εξής καθώς έψαχνα μνήμες RAM βρήκα μια στα 2400MHz η οποία υποστηρίζει ότι είναι συμβατή με το μοντέλο που έχω. Κατά δεύτερον το μηχάνημα φοράει δίσκο HDD και θέλω να του βάλω SSD και να κάνω κλώνο. Καθώς επικοινώνησα με δύο μαγαζιά στην Αθήνα το ένα μου είπε ότι κάνουν κανονικά κλώνο ενώ το δεύτερο υποστήριξε ότι δε μπορεί να κάνει και ότι ίσως υπάρξουν κάποια σφάλματα κατά τη διαδικασία. Θα μπορούσε λοιπόν να με κατευθύνει κάποιος στη Ram που πρέπει να αγοράσω και κατά δεύτερο στο τί παίζει με τη διαδικασία της κλωνοποίησης; 

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Ευάγγελε

Όσο αφορά τις RAM, αν κάνεις επέκεταση της υπάρχουσας μνήμης, καλό είναι να βάλεις μνήμες με ίδια χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά μπορείς να το δεις με το Speccy.

Κανονικά μπορείς να συνδυάσεις μνήμες διαφορετικών χαρακτηριστικών, αλλά αυξάνεις τις πιθανότητες να πετύχεις κάποια ασυμβατότητα. Επίσης, είναι σημαντικό το voltage τον δύο μνημών να είναι το ίδιο.

Όσο αφορά την κλωνοποίηση, η διαδικασία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και στο 99% των περιπτώσεων δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Μπορείς να ρίξεις μια μαιτά στον σχετικό οδηγό μας εδώ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΥΛΗΣ απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα. 
Διάβασα τον οδηγό σας και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση. Αναφέρετε ότι μετά το πέρας του cloning πρέπει να γίνει boot από το νέο σκληρό. Αν αυτό το βήμα παραλειφθεί δεν υπάρχει θέμα σωστά? Το αναφέρω αυτό διότι η εγκατάσταση του σκληρού θα γίνει σε διαφορετικό διάστημα περίπου 2-3 μέρες μετά το cloning.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα και πάλι Βαγγέλη

Τη διαδικασία με το boot θα την κάνεις όποτε τοποθετήσεις τον νέο δίσκο στο σύστημα σου, για να ξέρει το σύστημα από ποιο μέσο θα κάνει εκκίνηση. Αν βάλεις τον δίσκο σε 3 ημέρες, θα το κάνεις τότε.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΥΛΗΣ απάντησε πριν 3 έτη

Ωραία. Επίσης, έχω αγοράσει ανταπτορα για τον SSD αλλά όταν τον συνδέω στον υπολογιστή δε μου εμφανίζεται στην εξερεύνηση των windows. Χρειάζεται να κάνω κάποια εργασία προκειμένου να εμφανισθεί ή θα γίνει μέσω του προγράμματος που κάνει cloning? Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως εμφανίζεται τόσο στο disk management όσο και στο Speccy.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μήπως απλά ο δίσκος δεν έχει δημιουργημένα partition; Ρίξε μια ματιά στη διαχείριση δίσκων των Windows.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΥΛΗΣ απάντησε πριν 3 έτη

Όχι δεν έχει και μου έχει βγάλει το στάδιο προετοιμασίας με δύο επιλογές την GPT και το MBR

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν σκοπεύεις να εγκαταστήσεις Windows στον δίσκο κάποια στιγμή, επέλεξε GPT, αλλιώς μπορείς και τα δύο. Τους περιορισμούς του καθενός θα τους βρεις εδώ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΥΛΗΣ απάντησε πριν 3 έτη

Είναι ο δίσκος για το cloning άρα GTP σωστά?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ακριβώς, επέλεξε GPT.