Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑναβαθμιση ή αγορα λαπτοπ ; νο1
Tasos m ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους ! Θα ηθελα την γνώμη σας για το αν συμφέρει να κάνω αναβάθμιση στον σταθερό ή να πάρω λάπτοπ . Εχω ένα συστημα από το '11 με την εξης συνθεση , μητρικη :MSI  trinergy (MS-7580) CPU: i5 660 3.33Ghz memory:Hyperx 8Gb 4x2 ddr3 667Mhz GPU:radeon r9 380 psu:xilence 750W.
Θελω να κανω αναβαθμιση για να μπωρει να τρεχει τα νεα games , ταινιες και επεξεργασια video.εχω βρει τις παρακατω συνθεσεις:
 

ποι

6 Απαντήσεις

Tasos m απάντησε πριν 5 έτη

Συνεχεια απο την ερωτηση μιας και δεν χωροθσε αλλο  σημερα ειδα και αυτό το λαπτοπ :ASUS TUF Gaming FX705GE-EW096T Intel Core i7-8750H /8GB/128GB SSD + 1TB HDD/GF GTX1050 TI 4GB / Full HD 
αξιζει να παρω αυτό ή να κανω την αναβαθμιση ; γιατι από οσο ξερω τα λαπτοπ δεν αναβαθμίζονται εκτος και αλλαξε κατι τα τελευταια χρονια γιατι πριν 2 χρονια πεταξα ένα acer 7730zg γιατι δεν αξιζε να το φτιαξω!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλή χρονιά, Τάσο.
Οι επεξεργαστές Intel αυτή τη στιγμή είναι εντελώς πεταμένα λεφτά, είναι πραγματικά ξεφτίλα που ζητάνε 360 ευρώ για έναν i5, που κόστιζε 260 ευρώ το καλοκαίρι. Η AMD αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος.
Δεν βλέπουμε λόγο να αλλάξεις τροφοδοτικό και κουτί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά από τον παλιό υπολογιστή και να εξοικονομήσεις έτσι αρκετά χρήματα.
Έχεις υπολογίσει υπερβολικά πολλά λεφτά για μητρική και στις δύο συνθέσεις. Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις βαρύ overclock ή SLI με διπλές κάρτες γραφικών Nvidia, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις πάνω από 120 ευρώ για μητρική.
Μπορείς να βάλεις Ryzen 5 2600X επεξεργαστή, αυτή τη μητρική, διπλά αρθρώματα μνήμης για να εκμεταλλευτείς στο dual channel DDR, και ταχύτερο M.2 NVME SSD. Αυτά βγαίνουν στα 550 ευρώ περίπου. Παίρνεις και μια GTX 1060 και θα παίζεις τα πάντα.
Τα gaming laptop είναι η χειρότερη δυνατή αγορά, για πολλούς λόγους.
https://www.youtube.com/watch?v=aAfSCq50FWY

Tasos m απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Αγγελε καλή η πρόταση σου, αν θέλω να κάνω OC τον επεξεργαστή και τις μνήμες μπορώ με αυτή την μητρική ή να πάρω αυτή που είχα στην σύνθεση μου με τον Ryzen 7 1700 3.7GHZ 8 core with wraith spire cooler; Επίσης πρέπει να αλλάξω το κουτί γιατί έχει διαλυθεί το έχω από το 2005 άσε που η κάρτα γραφικών είναι στο όριο βρίσκει στους σκληρούς δίσκους, αυτό θα το αφήσω για τον μικρό να παίζει. Οπότε θα πάω για κουτί και τροφοδοτικό, σκέφτομαι να αφήσω την ίδια κάρτα γραφικών που έχω στο καινούργιο γιατί ανεβαίνει η τιμή, δε θα με βγάλει για 1-2 χρόνια ακόμη ;στο παλιό θα βάλω μια gtx 560 ti που είχα παλιά. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Τάσο
Στη δεύτερη γενιά Ryzen δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία το χειροκίνητο overclock, λόγω των Precision Boost 2 (PB2) και το Extended Frequency Range 2 (XFR2).
Η R9 380 μπορεί να σε κρατήσει ακόμα, αρκεί να μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις σε επιδόσεις. 

Tasos m απάντησε πριν 5 έτη

Τελικά μάλλον θα καταλήξω σε AMD με κάποιες τροποποιησεις στην πρόταση του Αγγελου . Να παω για παραγγελία ; Η καρτα θα μείνει η R9 δεν λεει για καινουργια ακομα :

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν χρειάζεται κάποια διόρθωση. Μπορεί να ολοκληρώσεις την αγορά.