Marina S3913 ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα,
δεν είναι δυνατόν,
κι όμως είναι αληθινό

Εγκατέστησα ένα παιχνίδι στο παλιό μου PC (αφου περιμένω τα κόμματα του καινούργιου) και αφου ολοκληρόθηκε η εγκατάσταση, ο υπολογιστής άρχισε να δονείται έντονα.

Πάω να δω αν συμβαίνει κάτι κε την πρίζα, και όταν γυρνάω, μολις κάθομαι στην καρέκλα, ο υπολογιστής έσβησε απότομα και πετάχτηκε στον αέρα.

Μετά από αυτό, έβγαιναν κάτι σαν καπνοι. Επίσης έριξε και την ασφάλεια. Δεν τον άναψα.

Να ρισκάρω; Τα αρχεία μου χαθηκαν;

6 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 3 έτη

Γειά σου Μαρίνα ,χωρίς να μπορώ να εκτιμήσω τί και πόση ζημιά μπορεί να έπαθε ,αν ο δίσκος αυτός είναι που έχει μέσα τα windows ,εφόσον λειτουργεί ακόμα θα πρέπει να τον συνδέσεις με μία θήκη σε άλλο pc ως εξωτερικό και να δοκιμάσεις να πάρεις τα αρχεία του.

Αν καταστράφηκε ,τότε μένει να απευθυνθείς σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων. Απ όσο ξέρω παίρνουν πολλά λεφτά όμως.

Marina S3913 απάντησε πριν 3 έτη

Τα αρχεία μου τα έχω σε δεύτερο εσωτερικό δίσκο. Επειδή δεν έχω θήκη και δεν θέλω να αγοράσω, μπορώ να τον βάλω σαν εσωτερικό στον πιο παλιό μου υπολογιστή, με ένα καλώδια sata;

Marina S3913 απάντησε πριν 3 έτη

Τον οποίο αφέρεσα τηννώρα της δόνησης. Στου λειτουργικού, είχα μότο τα windows κα καποια προγράμματα. Να τους δοκιμάσω και τους δύο;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Μαρίνα

Η πιο πιθανή αιτία είναι το τροφοδοτικό, αλλά πρέπει να εξετάσει κάποιος τον υπολογιστή από κοντά για να απαντήσει με σιγουριά.

Όσο αφορά τον δίσκο, αν δεν έχει πάθει ζημιά, μπορείς να τον συνδέσεις είτε με SATA είτε με εξωτερική θήκη σε άλλο σύστημα.

Προσωπικά θα τους δοκίμαζα πρώτα σε κάποιο σύστημα που δεν με νοιάζει να πάθει ζημιά, καθώς δεν ξέρεις τι προβλήματα μπορεί να προκλήθηκαν στους δίσκους.

Marina S3913 απάντησε πριν 3 έτη

Έχω έναν υπολογιστή που δεν με νοιάζει αν χαλάσει. Δοκ8μασα τον ssd, αποσυνδέοντας τους άλλους δϊσκους και δεν έπαθε ζημιά. Ξεκίνησε κανονικά.  Μετά συνδεσα και τον hdd που και εκεί δεν υπήρχε πρόβλημα. Δοκ8μασα και το cd που είχα και δούλευε. Όλες οι συσκευές sata δεν έπαθαν ζημιά. Μετά δοκίμασα τις ram (γιατί ο πιο παλιός είχε καεί η μητρική και η καινούργια παιρνει ddr3.) Ο υπολογιστής που ανατυνάχτηκε έπαιρνε δπϊσης ddr3. Δεν υπήχε πρόβλημα. Μετά δοκίμασα κάρτα γραφικών. Πάλι δεν υπήρχε πρόβλημα. Τέλος, έστησα το σήστημα με το τροφοδοτικό του πιο παλιου, και δούλεψε. Η ζημιά ήταννστο τροφοδοτικό, και ευτυχώς δε επειρέασε άλλο υποσύστημα. Οι καπνοι ήταν από το τροφοδοτικό, γιατί μύριζε καμμένο. Τα δοκίμασα όλα και δούλευαν χωρίς πρόβλημα.

Αξίζει λέτε τον κόπο να αλλάξω το τροφοδοτικό;

Από μέρα σε μέρα περιμένω και τον καινούριο, αλλα σκέφτομαι να κρατήσω καθ αυτόν σαν δεύτερο.

Marina S3913 απάντησε πριν 3 έτη

Αν ναι,
το budjet μου είναι 80€ και το υπάρχον hardware
AMD FX 6300
Asrock 970 pro 3 r2.0
Shapfire radeon rx 560 2gb oc
SSD Sandisk Ultra 2 240gb
HDD Seegate 2 tb Sata 3 256 mb cache
DVD Drive
Cpu cooler Cooler Master Hyper tx3 evo
Case fans 1X 80mm 1X120mm

Το τροφοδοτικό οου ανατυνάχτηκε ήταν το thermaltake Smart SE 730w 80+ gold