Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑναφορά Καταγγελία για απάτη στο internet
Elias Michael ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα,
Η ερώτηση είναι γενικής φύσεως και αφορά για απάτες στο internet. Γνωρίζετε με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να καταγγείλει στην Google κάποια ιστοσελίδα για απάτη; Ο ένας τρόπος που βρήκα είναι μέσω του Gmail να διαλέξω την επιλογή (phishing). Αλλά προσπαθώ να βρω μια φόρμα μέσα στην google ούτως ώστε να τους ενημερώσω ότι κάποιο website-eshop που βρίσκεται στις λίστα της, είναι όντως απάτη.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Γνωρίζω ότι δεν είναι συνηθισμένη ερώτηση αυτή που κάνω και ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να γνωρίζετε, αλλά παρόλα αυτά αν γνωρίζετε κάτι επί του θέματος παρακαλώ ενημερώστε με.

Με εκτίμηση
Ηλίας Μιχαήλ

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Ηλία, η google έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο σε συνεργασία με το Cybercrime Support Network, περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ.

Elias Michael απάντησε πριν 2 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Γιώργο.

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Το κοίταξα αλλά ρε παιδιά ,για Ελλάδα δε μου λέει κάτι. Τέλοσπάντων....αν πρόκειται για χώρα της Ε.Ε ρίξε μία ματιά κι εδώ.
https://www.pcsteps.gr/217226-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1/

Elias Michael απάντησε πριν 2 έτη

Δημήτρη πολύ καλή λύση φαίνεται και αυτή. Θα την κοιτάξω και αυτή. Δεν είναι μόνο για να πάρω πίσω τυχόν λεφτά που έχασα. Είναι ότι θέλω να ενημερωθεί η ίδια η Google ότι στις λίστες της υπάρχουν τέτοιου είδους site-απάτες και να κινήσει και η ίδια τις διαδικασίες να τα σβήσει από τις λίστες της. Σε ευχαριστώ πολύ για τον σύνδεσμο που έγραψες. Εκτός από αυτά που αναφέρει το link υπάρχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΑ όπου μπορείς να κάνεις μέσω email την καταγγελία σου ccu@cybercrimeunit.gov.gr