filippos ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημερα
Προσπαθησα να αντιγρψω τον hdd (απο laptop toshiba p755) σε ssd (sandisk 240gb)   ακολουθωντας τον οδηγο "αντιγραφη σκληρου.."
με το  EaseUS Todo Backup.
Eκανα ομως το λαθος να συμπεριλαβω ολα τα partition (δυο λειτουργικα(w7 και ubuntu 12,04 lts) και δεν δουλεψε.

Θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να επαναφερω τον ssd στην αρχικη του κατασταση την εγοστασιακη γιατι ενω ενα κομματι επανηλθε σε
NTFS υπαρχει ενα κομματι που οταν κανω δεξι κλικ δεν μου βγαζει το μενου αλλα μονο τη βοηθεια στο disk management των w7. Υποθετω
οτι εινα το αντιστοιχο του συστηματος recovery των w7 το οποιο προσπαθησα να κανω wipe με το EaseUS Todo Backup (trial) αλλα τιποτα
Eυχαριστω εκ των προτερων

8 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δεν μπορείς να το κάνεις delete το partition με το Ease us;

filippos απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπερα 
Τελικα το εσβησα
Εκανα boot απ' το cd εγκαταστασης linux το μετετρεψα σε σε fat 32 (δεν υπαρχει επιλογη NTFS) και αφου εγκατεστησα το linux και τον δουλεψα λιγακι τον εβαλα παλι σαν εξωτερικο  και με δεξι κλικ εδινε επιλογη "διαγραφη".
Επελεξα διαγραφη στο partition αυτο αλλα και στα αλλα δυο του Linux (εικονικη μνημη και κυριο μερος 5gb+10gb=15gb). Βεβαια η διαγραφη πηρε μονο καποια δευτερολεπτα. (ισως αλλαξε μονο η ετικετα)
Τωρα η γραμμη ειναι μαυρη και με δεξι κλικ δινει την επιλογη "Νεος απλος τομος.." και με δεξι κλικ επανω στην 
ετικετα αριθμησης του δισκου (αριστερα) δινει τις επιλογες "μετατροπη σε δυναμικο δισκο..", "μετατροπη σε δισκο GPT" και "ιδιοτητες".
Ειναι καλυμενη ολη η περιοχη αλλα ο χωρος που γρφει ειναι 223,57 GB ενω ολος ο δισκος ειναι 240GB.
Θα ηθελα να ρωτησω

  1. Αν μπορω να δω ολο τον χωρο 
  2. Οταν κανω clone απο το προγραμμα να βαλω μονο τo partition του "C"των w7 η να συμπεριλαβω και το διαμερισμα της αποκαταστασης που ειναι 1,46GB?
  3. Να θυμισω οτι αυτη τη στηγμη βγαινει η ενδειξη "Δεν εχει εκχωρηθει" σε ολο πεδιο χωρις partition (μαυρη γραμμη".

       Ευχαριστω για την υπομονη 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

1)Ο χώρος σου είναι σωστός
2)Θεωρητικά το διαμέρισμα αποκατάστασης θα σου δουλέψει κανονικά, αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Αν το χρησιμοποιείς για να κάνεις επαναφορά από εκεί τον υπολογιστή σου, αντέγραψε το, το πολύ πολύ να το διαγράψεις μετά. Δες και τον οδηγό εδώ

filippos απάντησε πριν 9 έτη

 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.
1 Θεωρεις οτι 16,43GB ειναι φυσιολογικα για ενα δισκο 240GB η μηπως ειναι πολλα?
και
2 Εννοεις να αντιγραψω στον ιδιο μεγαλο χωρο το διαμερισμα της αποκαταστασης και τον "C"
η να κανω partition και να αντιγραψω πρωτα τον "C" και μετα το διαμερισμα αποκαταστασης?
Ευχαριστω

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

1)Είναι φυσιολογικά.
2)Όταν κάνεις cloning δεν επιλέγεις τα partitions, το γράφει στον οδηγό.

filippos απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω και παλι
Θα πρεπει να σου πω οτι και στα δυο προγραμματα που κατεβασα EaseUS Todo Backup (free και trial) εχουν διαφορετικο περιβαλλον απο αυτο που φαινεται στον οδηγο αντιγραφης δισκου και οι επιλογες ειναι 8
"disk/partition Backup",  "file backup",   "system backup",  "smart backup",   "mail backup",   "clone",   "logs" και "tools"(με καποιες αλλες επιλογες) και οταν εκανα clone στο NTFS διαμερισμα μονο τον "C" παλι δεν δουλεψε δηλαδη δεν εκανε boot.
Tωρα προτεινεις (αν καταλαβα καλα) να μη μαρκαρω καννενα απο τα τεσσερα η πεντε (αν θυμαμαι καλα) διαμερισματα του κανονικου HHD και να μαρκαρω μονο τον SSD η ουτε αυτον?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δεν έχω μπροστά μου το πρόγραμμα. Σου δίνει την δυνατότητα όταν επιλέξεις clone  να τσεκάρεις τον source σκληρό δίσκο και μετά να τσεκάρεις τον target σκληρό δίσκο, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω.
Αν σε δυσκολεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπάρχει και το hdclone το όποιο στην free έκδοση κάνει clone μόνο τον δίσκο και όχι partitions

filippos απάντησε πριν 9 έτη

Καλημερα.
Θα ηθελα να ενημερωσω οτι οτι τελικα εγινε η αντιγραφη με το Acronis.
Αυτο που δεν μπορεσα να κανω ειναι οτι, οταν εδωσα "winsat disk" στη γραμμη εντολων εκανε τη διαδικασια, αλλα οταν πηγα στις ιδιοτητες δεν εβγαλε το μυνημα "μοναδα σταθερης καταστασης να μη γινεται ποτε εκτελεση".
Μηπως χρειαζεται κατι ακομη?
Ευχαριστω