Deleted User ρώτησε πριν 4 έτη

Γειά σας ,ξέρω...θα με κοροιδεύουν μερικοί αλλά τί να κάνουμε ,όλοι από κάπου ξεκινάμε.

Αν ποτέ θελήσω να κάνω εγγραφή στο ebanking της όποιας τράπεζας ,είναι κάποια πράγματα που δεν έχω κατανοήσει.
Α) Είναι πχ σαν τη Paypal ,δηλ στο ebanking καταχωρώ αριθμ. λογαριασμών και κάρτες ??  Ή πληκτρολογώ τον αριθμ λογαριασμού /κάρτας που θέλω να κάνω συναλλαγή ?

Β) Φαντάζομαι αν πχ γνωρίζω πως ο Φ ,Χ ,Ψ έχει την τάδε κάρτα με τον τάδε αριθμό ,δε νομίζω πως μπορώ να του πάρω λεφτά σωστά ?? Υπάρχει ασφάλεια δηλαδή.

4 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

Με το internet banking συνδέεσαι με ασφαλή σύνδεση με το online σύστημα της τράπεζας. Δεν είναι καθόλου σαν το PayPal, εδώ μπορείς να βλέπεις το λογαριασμό σου και τις κινήσεις του (χρεώσεις, πιστώσεις κλπ), καθώς και να κάνεις συναλαγές (βασικά πληρωμές και μεταφορά χρηματικών ποσών, καθώς στην Ελλάδα οι συναλλαγές όπου μπορείς να ζητήσεις χρήματα από λογαριασμό άλλου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες). Για πολλούς τύπους συναλλαγών χρεώνεται προμήθεια.
Για (πιο) ασφαλείς αγορές από το i-net (εκτός από PayPal) οι τράπεζες έχουν έναν τύπο "πιστωτικής" κάρτας, αλλά με μηδενικό πιστωτικό όριο. Κατά τα άλλα είναι κανονικές πιστωτικές κάρτες οι οποίες χρησιμοποιούν τις υποδομές των Visa, Mastercard κλπ. Η ιδέα είναι οτι πριν τη χρησιμοποιήσεις τη φορτώνεις από άλλο λογαριασμό, οπότε θα έχει θετικό υπόλοιοπο. Αν τώρα ένας hacker καταφέρει να κλέψει τα στοιχεία σου από κάποιο site πχ, το μέγιστο ποσό που μπορεί να αποσπάσει θα είναι ότι έχεις μεταφέρει και έχει απομείνει εκεί (που συνήθως είναι μηδενικό ή σχεδόν μηδενικό ), κι όχι το πιστωτικό σου όριο. Οπότε η συναλλαγή θα απορριφθεί από την ίδια τη Visa, Mastercard κλπ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δημήτρη, ουσιαστικά μέσω του e-banking έχεις τον πλήρη έλεγχο του λογαριασμού σου, κινήσεις, μεταφορές, συναλλαγές, κλπ. κλπ. Από τη στιγμή που τηρείς τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός κίνδυνος, ούτως ή άλλως υπάρχουν διάφορες δικλείδες ασφαλείας..Ρίξε μία ματιά και εδώ. Σίγουρα θα κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη..

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ και τους δυό σας για τις απαντήσεις !!
Γνωρίζω "Πώς να κάνω ασφαλείς αγορές μέσω ιντερνετ"(άρθρο σας) όπως και τις prepaid κάρτες.
Δηλ αν κατάλαβα σωστά ,αφού εγγραφώ και συνδεθώ ,βλέπω όλα τα τραπεζικά προιόντα που έχω(λογαριασμοί ,κάρτες κλπ) ,σωστά νομίζω ?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ακριβώς.