Jimian GT ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας, σήμερα έχω να επισημάνω σαν απορία κάτι που σίγουρα το ακούτε συχνά...Αργό ίντερνετ...έχω 100αρα σύνδεση vodafone και τις τελευταίες μέρες το wifi σέρνεται κυριολεκτικά. Από το ping στα παιχνίδια μέχρι και στα speedtests. Έχω λίγους μήνες που έβαλα 100αρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα πουθενά. Έλεγξα τις κεραίες του pc μήπως έφταιγαν (διότι έχω ασύρματη σύνδεση) αλλά δεν κατέληξαν κάπου εφόσον με speedtest δίπλα ακριβώς από το ρούτερ έπιασα 10mbps με το κινητό μου. Πολύ περιέργως με το wifi extender της tplink πιάνω καλύτερα από το router με φουλ σήμα. Δοκίμασα να αλλάξω κανάλι αλλά τίποτα, έλεγξα για seeders ή περιττές συσκευές και πάλι τίποτα...Δεν ξέρω τι γίνεται...Επίσης δεν κάνει αποσυνδέσεις απλά σέρνεται. Τέλος όλα αυτά μιλάμε για 2.4 ghz σύνδεση... δοκίμασα την 5ghz σύνδεση που δίνει το router της vodafone και με μόνο 2 σήμα έπιασα 60mbps στο speedtest και πήγαινε σφέρα.
Οποιαδήποτε διάγνωση του πιθανού προβλήματος θα βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και την βοήθειά σας!!!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου
Μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις κανάλι στο wifi. Μπορείς να βρεις οδηγίες εδώ.

Jimian GT απάντησε πριν 2 έτη

Το έχω δοκιμάσει ήδη πολλές φορές... Έχω δοκιμάσει το 1 το 6 και το 11 διότι είναι αυτά που δεν συγχέονται μεταξύ τους... Αλλά τίποτα τα ίδια αποτελέσματα... Επίσης δοκίμασα να το αφήσω στο αυτόματο το οποίο με βάζει στο κανάλι 1 όπου είναι είδη 2 router σε αυτό... Πριν που δούλευε κανονικά ήταν στο 6 αλλά και τώρα που είμαι στο 6 τα ίδια...
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχει θέμα το ρουτερ. Αν μπορείς να δανειστείς κάποιο άλλο για δοκιμή θα ήταν πολύ βοηθητικό.