Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑσφαλής Διαγραφή Χωρίς Ανάκτηση
ZUUL THE MONSTER ρώτησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα θα ήθελα να σας ρωτήσω όταν κάποιος κάνει μια απλή υπερκαλυψη δηλαδή κάνει ένα ολικό overwrite έναν οποιονδήποτε δίσκο είτε ssd είτε hdd με μηδενικά υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων αυτών από εργαστήρια με εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων που να μπορεί να διαβάσει την προηγούμενη μαγνητική κατάσταση του δίσκου σε κάθε τομέα,δηλαδή μπορούν σε αυτά τα εργαστήρια να ανακτήσουν τα δεδομένα όπως ακριβώς ήταν στην original κατάσταση τους ή θα μπορούσαν να ανακτήσουν μόνο πολύ μικρά ίχνη των δεδ

5 Απαντήσεις

ZUUL THE MONSTER απάντησε πριν 5 μήνες

Ή θα μπορούσαν να ανακτήσουν μόνο πολύ μικρά ίχνη των δεδομένων αυτών επειδή κάθε φορά που γίνεται overwrite πάνω από ένα παλιό διεγραμμενο αρχείο γίνεται επαναμαγνητισμός του τομέα αυτού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανάκτηση του παλιού διεγραμμενου αρχείου?
Για κινητά παλαιάς τεχνολογίας (Sony Ericsson Elm) χωρίς λειτουργικό σύστημα όταν τα παλιά διεγραμμενα αρχεία του επανεγγραφονται (γίνεται overwrite πάνω σε αυτά) χάνονται οριστικά και για πάντα?
Ευχαριστώ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα, δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά στην ερώτηση σου. Η δική μου υπόθεση πάντως είναι ότι εξειδικευμένα εργαστήρια πολύ πιθανόν να μπορούν να κάνουν ανάκτηση δεδομένων με τις συνθήκες που αναφέρεις. Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία πόσες φορές έχουν γραφτεί αρχεία πάνω στα παλιά και σε μέσο εγγραφής αναφερόμαστε.

ZUUL THE MONSTER απάντησε πριν 5 μήνες

Στα εξειδικευμένα εργαστήρια αν μπορεί να γίνει ανάκτηση αρχείων σε δίσκο hdd ή sdd μπορεί να γίνει πλήρης ανάκτηση 100% των λειτουργικών αρχείων αν έχουν γραφτεί μια φορά από πάνω δεδομένα ή μπορεί να γίνει ανάκτηση μόνο μερικών ιχνών και υπολειμμάτων που πιθανώς δεν έχουν υποστεί overwrite 100%?
Όσον αφορά μνημες παλιών κινητών τηλεφώνων χωρίς πλατφόρμα λογισμικου όπως είναι το Sony Ericsson Elm από ότι κατάλαβα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει ανάκτηση αρχείων που έχουν επικαλυφθει (overwrite).

ZUUL THE MONSTER απάντησε πριν 5 μήνες

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις απλά έχω την απορία του στυλ εάν ένας δίσκος ssd ή hdd υποστεί μια φορά ολική επανεγγραφή (ολικό overwrite) αν γίνεται μέσω αυτών των εξειδικευμένων εργαστηρίων να γίνει πλήρης ανάκτηση των αρχείων 100% στην original κατάσταση τους ή αν μπορούν να ανακτηθούν μονάχα λίγα ίχνη και υπολείμματα από τα αρχεία αυτά που πιθανώς δεν έχουν επικαλυφθει ακριβώς 100% γιατί από όσο ξέρω όταν γίνεται μια φορά overwrite το σημείο του δίσκου επαναμαγνητίζεται και η έκταση που έγινε το overwrite στο παλιό αρχείο είναι αδύνατον να ανακτηθεί και μπορεί να ανακτηθεί το υπόλοιπο μέρος το υπόλειμμα δηλαδή.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Εάν μιλάμε για HDD υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να γίνει επαναφορά των αρχείων..Σε μνήμες flash η πιθανότητα είναι πολύ μικρότερη, αλλά εξαρτάται κάθε φορά και από τα διαθέσιμα εργαλεία.