Dimitris Savvaris ρώτησε πριν 1 έτος

Στο άρθρο σας, https://www.pcsteps.gr/330752-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-windows-10-windows-11-%cf%86%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%ac/
"...Το GoDeal24 φέρνει μια νέα προσφορά με πολύ χαμηλές τιμές στα νόμιμα κλειδιά των Office ..."
κατόπιν επικοινωνίας με την Microsoft, μου δήλωσαν ότι τα κλειδιά δεν είναι νόμιμα.
Μπορείτε να μας διαφωτίσετε για το θέμα ;

9 Απαντήσεις

Dimitris Savvaris απάντησε πριν 1 έτος

Υγ. Συγκεκριμένα για το δικό μου office pro plus 2021.
Επίσης η εταιρεία godeal24 μου το χαρακτήρισε ΟΕΜ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Δημήτρη, οι άδειες που προμηθεύουν τέτοιες σελίδες είναι volume license που προφανώς αυτές οι ιστοσελίδες αγοράζουν για χιλιάδες υπολογιστές και δη στην Κίνα, ως εκ τούτου με αρκετή έκπτωση ώστε να τους συμφέρει να τις μεταπωλούν φθηνά διεθνώς. Χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια τέτοιες άδειες σε υπολογιστές και εικονικές μηχανές, τόσο για Windows όσο και Office, και ουδέποτε έχει καταργηθεί κάποια από αυτές.

Deleted User απάντησε πριν 1 έτος

Δεν είναι νόμιμα με τη σημασία πως οι Άδειες αυτές δεν προτείνονται αν ο υπολογιστής βρίσκεται σε χώρο δουλειάς.
 
Σε περίπτωση ελέγχου στην επιχείρηση ,κατά 99% δεν θα γίνουν δεκτές και θα υπάρξει πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ αν δε κάνω λάθος.
 
Θα ήταν καλύτερα να τονιστεί αυτό στο άρθρο.

Dimitris Savvaris απάντησε πριν 1 έτος

Πάντως επίσημα η Microsoft το δικό μου κλειδί το χαρακτήρισε μη νόμιμο. Οπότε όλα τα site που το διαφημίζουν μέχρι και αυτή που τα πουλά μας παραπλανούν.

Dimitris Savvaris απάντησε πριν 1 έτος

Απλά καταλαβαίνω αυτή η παρανομία γίνεται μαζικά και την βαπτίζουμε ... ΟΕΜ ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 1 έτος

Απ' όσο γνωρίζουμε, τέτοιου είδους εταιρείες αγοράζουν volume license άδειες από τη Microsoft για εκατοντάδες υπολογιστές, και τις μεταπωλούν μεμονωμένα σε οικιακούς χρήστες.

Δεν είμαστε διεθνείς δικηγόροι για να σχολιάσουμε το κατά πόσον αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο στις χώρες όπου γίνεται αυτή η πώληση.

Η εταιρεία αναφέρει πως η πρακτική μεταπώλησης έχει νομιμοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το θέμα είναι πως αυτά τα κλειδιά λειτουργούν 100% και λειτουργούν απεριόριστα, για χρόνια. Αν τύχει κάποιο κλειδί να μην λειτουργήσει μετά την αγορά, το αντικαθιστούν δωρεάν.

Αν η Microsoft τα θεωρούσε "παράνομα", δεν θα πωλούσε volume license κλειδιά σε αυτές τις επιχειρήσεις, ή θα είχε 500 τρόπους να τα απενεργοποιήσει. Από τη στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει, το τι ισχυρίστηκε σε εσένα στο τηλέφωνο δεν έχει την παραμικρή σημασία.

Αυτή είναι η κατάσταση. Αν θέλεις φθηνό κλειδί Windows ή Office, το αγοράζεις από εκεί. Αν θέλεις να πάρεις τηλέφωνο τη Microsoft και να σου πουν πως είναι νόμιμο, δώσε τα 120 ευρώ για Windows ή όσο κοστίζει το Office, για να κοιμάσαι πιο ήσυχος.

Dimitris Savvaris απάντησε πριν 1 έτος

Δεν τα απενεργοποιεί συνήθως διότι υπάρχει σοβαρός λόγος ( και είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις εσύ ειδικά γιατί ). Μια επικοινωνία μαζί τους και θα σου εξηγήσουν τον λόγο. 
Αν παραβιάσεις το κόκκινο το ότι δεν σε βλέπει η τροχαία και δεν σε γράφει δεν σημαίνει ότι δεν έκανες κάτι παράνομο. 
Οι άδεις αυτές πωλούνται αρχικά από τους επίσημους πωλητές για άλλο σκοπό να εξυπηρετήσουν και όχι αυτόν που κάνουν μαζικά κάποια site. 
Σε μια επίσημη επώνυμη καταγγελία από κάποιον χρήστη για τέτοιο κλειδί τα πράγματα αλλάζουν και όλα αυτά τα επιχειρήματα περί  ΟΕΜ και πράσινα άλογα γκρεμίζονται.
 

Dimitris Savvaris απάντησε πριν 1 έτος

Αλλά τα πράγματα είναι βαθιά περίπλοκα ως νομικό ζήτημα και δικαστική απόφαση.
Απλά αυτό το ζήτημα με τα κλειδιά δεν είναι τόσο ξάστερο όσο διαφημίζετε. Οπότε είναι και παραπλανητικό.

Dimitris Savvaris απάντησε πριν 1 έτος

Τέλος πάντων. Τον ιδιώτη δεν τον πολυνοιάζει η Microsoft σε αυτό το κομμάτι. Ούτε εμένα για την Microsoft. 
Το θέμα όμως δεν είναι διαυγές.