Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΒελτίωση προσβασιμότητας στο wi-fi και πρόβλημα
Kostas Mitrakos ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα έχω 2 ερωτήσεις για εσάς

Καταρχάς, όπως πολλοί άλλοι αντιμετωπίζω και εγώ θέμα με την σύνδεση στο δίκτυό μου! Τα πράγματα έχουν ως εξής, το ρούτερ εντοπίζεται ακριβώς 2 ορόφους πιο κάτω (στο αντίστοιχο δωμάτιο-παράθυρο) από εκεί όπου είναι ο επιτραπέζιος υπολογιστής με τον αντάπτορα http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-t2uh-ac600-wireless-dual-band-usb-20-adapter-p-PER.612737 (την αγορά του οποίου μετάνιωσα λόγω περιορισμένης συμβατότητας με τα windows 10 και του ικτρού λογισμικού). Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ισχύς του σήματος κυμαίνεται 30%-60%! Καθιστώντας την σύνδεση όχι πάντα αδύνατη αλλά σίγουρα ασταθή. Το κακό είναι ότι ο ενδιάμεσος όροφος δεν έχει διαθέσιμος και δεν μπορώ να τον αξιοποιήσω με χρήση ενός WIRELESS RANGE EXTENDER... Θέλω την βοήθειά σας για βελτίωση του σήματος (αν δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική) έστω και της τάξης του 10-20% προκειμένου η σύνδεση να είναι επαρκώς αξιόπιστη (και ας μην επιτυγχάνεται το μέγιστο της ταχύτητας). Προς ενημέρωσή σας το ρούτερ είναι αυτό που προσφέρει ο πάροχος (οτε-κοσμοτε) με κάθε νέα σύνδεση VDSL 50MBPS.

Η δεύτερη ερώτηση αφορά τον αντάπτορα που ήδη ανέφερα! Στα windows 10, όταν υπάρχει αρκετά καλό σήμα για να πιάνει σχετικά μεγάλες ταχύτητες (πχ upload >250kB/s ή οποιοδήποτε βίντεο ον-λίνε) το σύστημα αρχίζει και κολλάει πολύ έντονα και κυρίως σε λειτουργίες που απαιτούν ίντερνετ (τα ταμπς αργούν) ή/και γραφικά (βίντεο σαν σλόου μοτιον), μέχρι και ο κέρσορας του ασύρματου ποντικιού κολλάει! (Αν είμαι εκτός σύνδεσης ή χωρίς να κατεβαίνει/ανεβαίνει κάτι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα NVIDIA GTX 750, Intel i7 3,60GHz, 8GB RAM, όπως δεν υπήρχε πριν την ανανέωση του ρούτερ από τον πάροχο με την αναβάθμιση της γραμμής από τα 30ΜΒΡΣ. Αντίθετα η ελλιπής προσβασιμότητα υπήρχε πάντα!) Τι φταίει λοιπόν και πώς το αντιμετωπίζω?

Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική!

Συγνώμη για την φλυαρία αλλά προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο επεξηγηματικός και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και την βοήθειά σας!

10 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Και οι 3 όροφοι ανήκουν σε εσάς και αν ναι έχετε μονοφασικό ρεύμα;

Ο αντάπτορας δεν έχει drivers για τα 10, συνεπώς το πιο πιθανό το πρόβλημα σου να είναι εκεί και να μην δουλεύει σωστά.

Kostas Mitrakos απάντησε πριν 8 έτη

Και οι 3 αλλά δεν γνωρίζω αν έχουν μονοφασικό ή όχι! (υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να το διαπιστώσω?

Το αντιλήφθηκα και εγώ αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος για να λύσω το πρόβλημα ή αναγκαστικά πρέπει να πάρω νέο αντάπτορα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Απ' όσο διαβάζω, αν το ρολόι της ΔΕΗ έχει τρεις διακόπτες, έχεις τριφασικό ρεύμα, αλλιώς θα έχει ένα μόνο διακόπτη.

http://i.imgur.com/VMuffv1.png

Εφόσον ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν έχει Drivers, και το πιθανότερο είναι πως δεν θα βγάλει, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια λύση. Αυτός ο αντάπτορας, πάντως, έχει Drivers για Windows 10 στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Kostas Mitrakos απάντησε πριν 8 έτη

Μετά από πολύωρη προσπάθεια και τηλεφωνική επέμβαση από ηλεκτρολόγο, το σύστημα είναι τριφασικό αλλά υπάρχει περίπτωση να είναι στην ίδια φάση το ρούτερ και ο 3ος όροφος! Πάρα αυτά, εξαιτίας αυτού https://www.dropbox.com/s/dhzo883z8i6sbdk/2016-03-30%2019.32.09.jpg?dl=0 μόνο με βοήθεια από φυσική παρουσία ηλεκτρολόγου μπορούμε να βρούμε αν είναι εντός της ίδιας φάσης ή όχι!

Επομένως, τι εναλλακτικές υπάρχουν!?

Όσο για τον αντάπτορα προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην ισχύ τους και αν θα επηρέαζε αυτό την προσβασιμότητα!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αν μάθεις τι ρεύμα έχεις, μπορείς να κινηθείς για μια αγορά powerline adaptors και δεν χρειάζεται κάποια πρόσβαση στον ενδιάμεσο όροφο, κάνε μια αναζήτηση στο eshop για να δεις περί τίνος πρόκειται.

Kostas Mitrakos απάντησε πριν 8 έτη

Αν δεν είμαι στην ίδια φάση?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Υπάρχουν Powerline και για τριφασικό.

Kostas Mitrakos απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ, θα το ψάξω λοιπόν και θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη! Καλή συνέχεια

Kostas Mitrakos απάντησε πριν 8 έτη

Αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο  Powerline που να είναι κατάλληλο και για τριφασικό σύστημα με σχετικά καλή απόδοση θα σας ήμουν ευγνώμων μιας και εγώ δεν κατάφερα να ξεκαθαρίσω ποιά είναι κατάλληλα και ποιά όχι...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Όλα τα Powerline της Devolo υποστηρίζουν τριφασικό ρεύμα.

http://i.imgur.com/lzY6bLn.png